برگزیده ها

مازندمجلس: تصویب اولیه لایحه ممنوع شدن اشاره به نقش لهستان در هولوکاست در پارلمان این کشور باعث خشم قانونگذاران صهیونیست و واکنش منفی آنها در شبکه‌های اجتماعی شده است.

مازندمجلس: در پی تصویب لایحه مبارزه با دخیل دانستن لهستانی‌ها در واقعه هولوکاست در پارلمان این کشور، مقامات صهیونیست در رسانه‌های جمعی به مقامات لهستان انتقادات شدیدی را وارد کردند.
پارلمان لهستان روز جمعه به لایحه‌ای رأی داد که به موجب آن، سخن گفتن از دخالت اتباع لهستانی در واقعه موسوم به هولوکاست غیرقانونی است و می‌تواند جریمه نقدی و یا حتی حبسی 3 ساله را برای گوینده به ارمغان بیاورد.
حیطه شمول این قانون، هم لهستانی‌ها و هم اتباع خارجی را در بر می‌گیرد؛ البته این قانون هنوز مراحل تصویب را به صورت کامل طی نکرده و برای اجرایی شدن، باید رأی مثبت سنا و امضای رئیس‌جمهور لهستان را هم با خود داشته باشد.
رژیم صهیونیستی هنوز به این اقدام پارلمان لهستان واکنش رسمی نشان نداده ولی برخی از اعضای کنست، در شبکه‌های اجتماعی واکنش منفی به آن نشان داده‌اند.
«امانوئل نحشون» سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل در واکنش به این موضوع در توئیتر نوشته: «هم بامزه است و هم ناراحت‌کننده که سفارت لهستان می‌خواهد ما را در خصوص خاطرات هولوکاست، موعظه کند.»
بر اساس متن این قانون، بر زبان آوردن عبارت «اردوگاه مرگ لهستانی» جرم خواهد بود؛ «پاتریک یاکی» معاون وزیر دادگستری لهستان در توجیه این بخش از قانون در صحن علنی پارلمان کشورش گفته: «هر روز در سراسر دنیا از عبارت اردوگاه مرگ لهستانی استفاده می‌شود. به عبارت دیگر، جنایات آلمان نازی به لهستانی‌ها نسبت داده می‌شود. تاکنون نتوانسته‌ایم به صورت موثری به این اهانت جاری علیه ملت لهستان، واکنش نشان دهیم.»
هاآرتص در توضیح چگونگی اجرای این قانون در صورت تصویب نهایی نوشته: «تأثیر قانون جدید بدین سان خواهد بود که مثلاً بازماندگان یهودی هولوکاست که از لهستان به اسرائیل آمده‌اند، اگر بگویند "مردم لهستان در قتل پدربزرگ من در هولوکاست دست داشتند" یا "مادر من در یک اردوگاه مرگ لهستانی کشته شد"، در لهستان مستحق زفتن به زندان خواهند بود.»
در ماه سپتامبر سال 1939 میلادی، بر اساس توافق سری میان سران آلمان نازی و شوروی، لهستان مورد حمله برق‌آسای نیروهای نظامی این دو کشور قرار گرفت. دفاع جانانه لهستانی‌ها که 66 هزار کشته بر جای گذاشت، نتوانست جلوی اشغال و تقسیم این کشور میان مهاجمان را بگیرد و تا سال 1945 یعنی سال اتمام جنگ جهانی، این کشور در اشغال بود.
در بخش آلمانی لهستان اشغالی، اردوگاه‌های کار اجباری برقرار شد که یکی از مشهورترین اردوگاه‌های نگهداری یهودیان به نام «آشویتس» هم در این ناحیه قرار داشت.
آشویتس از نظر مدافعان ادعاهای پشت ماجرای هولوکاست، یکی از مهم‌ترین اسناد ارتکاب جنایات جنگی در حق یهودیان آلمان و لهستان و سوزاندن آنها در کوره‌های آدم‌سوزی است؛ کوره‌هایی که اثری از آنها در آشویتس دیده نمی‌شود و می‌گویند پیش از فرو ریختن نظام نازی در لهستان، توسط نازی‌ها منهدم شده است.
لهستان هولوکاست قانون واکنش پارلمان لهستانی لهستانی‌ها عبارت اردوگاه تصویب اسرائیل آلمان آشویتس یهودیان اشغال اردوگاه‌های نوشته مقامات اتباع لایحه واقعه جنایات
اخرین اخبار