مازندمجلس: جورج سوروس در سخنرانی خود در داووس سوییس به دونالد ترامپ تاخت و اظهار کرد که رییس جمهور آمریکا، این کشور را در مسیری به سوی جنگ هستهای قرار داده است. این میلیاردر که یکی از اهداکنندگان دموکرات اصلی است، اظهار کرد که "دولت ترامپ، خطری بزرگ را برای جهان به وجود آورده و بقای کل تمدن ما در خطر قرار دارد."
به نقل از ایندیپندنت، جورج سوروس که بنا بر فهرست تهیه شده از جانب مجله "فوربس"، بیستمین آمریکایی ثروتمند است، اظهار کرد، با وجود شرایط فعلی، همچنان نسبت به زودگذر بودن این وضعیت خوشبین است و این شرایط تا سال ۲۰۲۰ (یا حتی زودتر)، خود به خود درست میشود.
وی در سخنرانی خود در نشست سالانه انجمن اقتصادی جهانی در سوییس گفت: دولت ترامپ را خطری بزرگ برای جهان میدانم اما به چشم دورهای موقت آن را میبینم که تا سال ۲۰۲۰ یا حتی زودتر ناپدید خواهد شد.
این میلیاردر ۸۷ ساله افزود، طی حضور دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا در کاخ سفید، روابط میان آمریکا و کره شمالی وخیمتر شده است.
سوروس گفت: وضعیت وخیم شده است. نه تنها بقای بنیاد جامعه باز بلکه بقای تمام تمدن ما در خطر است. به نظر میرسد هر دوی آنان (کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ) تمایل دارند که خطر یک جنگ هستهای را به منظور در قدرت نگه داشتن خودشان بپذیرند.
وی ادامه داد: آمریکا با عدم پذیرش اینکه کره شمالی به یک قدرت هستهای تبدیل شده، مسیری را به سوی جنگ هستهای پیش گرفته است. این انگیزهای قوی را برای کره شمالی فراهم میکند تا با تمام سرعت ممکن، توانایی هستهای خود را توسعه دهد؛ تواناییای که ممکن است آمریکا را به پیشدستی در استفاده از برتری هستهای خود وادار کند تا پیش از آن که جنگ هستهای صورت گیرد از جنگ هستهای جلوگیری کند.
سوروس که نهاد بینالمللی حامی دموکراسی "بنیاد جامعه باز" را تاسیس کرده است، اذعان کرد، تنها استراتژی عاقلانه پذیرش واقعیت قدرت هستهای بودن کره شمالی است.
سوروس همچنین خواستار اعمال سیاست چماق و هویج از طریق همکاری با چین علیه کره شمالی شد که میتواند یک توافق "توقف در برابر توقف" را در پی داشته باشد. چنین توافقی میتواند توقف مانورهای نظامی آمریکا و کره جنوبی را در مقابل توقف واضح توسعه تسلیحات هستهای کره شمالی منجر شود.
این میلیاردر ۸۷ ساله اظهار کرد، رییس جمهور آمریکا علاقه دارد که یک "دولت مافیایی" ایجاد کند که حقوق اشخاص را سرکوب کند، اما قانون اساسی، موسسات و "جامعه مدنی پویا"ی آمریکا وی را قادر به این کار نمیسازد.
سوروس که به کمپین ناموفق هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا کمکهای مالی قابل توجهی کرده بود، توضیح داد، علاقه دارد که به ایجاد یک نظام دو حزبی کارآمد سالم در آمریکا کمک کند اما این را وابسته به کسب اکثریت قابل توجه آرا از جانب دموکراتها در سال ۲۰۱۸ دانست.
وی ادامه داد: چنین اقدامی نه تنها مستلزم کسب اکثریت قابل توجه آرا در سال ۲۰۱۸ است، بلکه حزب دموکراتی را میطلبد که تقسیمبندی مجدد بیطرف، انتصاب قضات واجد شرایط، سرشماری مناسب و سایر اقداماتی را هدف قرار دهد که یک نظام دو حزبی کارآمد به آن نیازمند است.
سوروس افزود، به دلیل خشمی که دونالد ترامپ در میان مخالفانش برانگیخته، امید زیادی به پیروزی عظیم دموکراتها در انتخابات میان دورهای سال ۲۰۱۸ دارد.
وی ادامه داد: دونالد ترامپ را برای ایجاد انگیزه در میان هواداران اصلیاش تحسین میکنم اما او برای هر یک از هواداران اصلیاش، تعداد بیشتری از مخالفان اصلی را ایجاد کرده که به همان اندازه با انگیزه هستند و من به همین دلیل اکثریت قابل توجه دموکراتها را در سال ۲۰۱۸ پیشبینی میکنم.
رییس بنیاد جامعه باز همچنین درخصوص فیسبوک و گوگل گفت، این شرکتها نیازمند تنظیم مقررات هستند. وی با "تهدید" خواندن این دو شرکت در خصوص پدید آمدن "انحصارهای قدرتمند بیشتر" هشدار داد.
وی افزود: قدرت شکل دادن به توجه مردم به طور فزایندهای در دستان شرکتهای محدودتری متمرکز میشود. تلاشی واقعی لازم است تا از چیزی که جان استوارت میلر، فیلسوف انگلیسی آن را "آزادی ذهن" خواند، دفاع کنیم. این احتمال وجود دارد که اگر این تمرکز از بین برود، مردمی که در عصر دیجیتال بزرگ شدهاند، برای بازگرداندن آن با دشواری روبهرو شوند.
سوروس تصریح کرد: مردمی که از آزادی ذهن برخوردار نیستند، به راحتی قابل کنترل هستند. این خطر تنها در آینده مطرح نمیشود و در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ (آمریکا) هم نقش مهمی داشت.
سوروس علیرغم نگرانی واضح خود درخصوص مسیری که جهان پیش گرفته است، سخنرانی خود را با اظهاراتی مثبت به پایان برد و گفت، در تلاش شهروندان شاهد امید است.
وی همچنین تلاش کسانی را که جان خود را برای مبارزه با "دیکتاتورهای احتمالی" در کنیا، زیمبابوه و جمهوری دموکراتیک کنگو در خطر میاندازند، ستایش کرد.
سوروس در رابطه با فعالیتهای "بنیاد جامعه باز" اظهار کرد: هدف ما قدرت دادن به مردم محلی برای مقابله با مشکلاتشان، همکاری برای رفع کاستیها و کاهش رنج انسانی تا بیشترین حد ممکن است.
وی در ماه اکتبر گفته بود که طی یکی از بزرگترین انتقالهای مالی که تاکنون از جانب یک اهداکننده خصوصی به یک نهاد اهدا میشود، ۱۸ میلیارد دلار را به بنیاد جامعه باز اختصاص میدهد. او بیشتر ثروت ۲۴.۶ میلیارد دلاریاش را صرف امور بشردوستانه کرده است.
سوروس که در یک جامعه یهودی در لهستان به دنیا آمد، از اشغال این کشور به دست نازیها جان سالم به در برد و در سال ۱۹۴۷ به انگلیس مهاجرت کرد. نام وی در سال ۱۹۹۲ با ایجاد نوسان در سیستم پولی انگلیس که خروج پوند این کشور از سیستم پولی اروپا را در پی داشت، بر سر زبانها افتاد.
منبع : نامه نیوز