وی افزود: به عنوان مثال سهم ارزشی انواع چک از کل مبادلات غیرنقد کشور با کاهش ۶۹.۴ واحد درصدی از ۹۱.۱ درصد در سال ۱۳۸۷ به ۲۱.۷ درصد کاهش یافته است و درمقابل، سهم ارزشی ابزارها و سامانههای پرداخت الکترونیکی با همین میزان افزایش از ۸.۹ درصد در سال ۱۳۸۷ به ۷۸.۳ درصد در پایان سال ۱۳۹۵ افزایش یافته است.
کمیجانی با بیان اینکه همچنین در این دوره، سهم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص از نقدینگی از ۸.۳ درصد به ۳.۱ درصد افت کرده است، ادامه داد: این آمار بیانگر جایگزینی تدریجی نظام نوین پرداخت الکترونیکی بهجای ابزارهای پرداخت سنتی نظیر اسکناس و مسکوک و انواع چک است. ضمن آنکه یکی از اهداف بانک مرکزی تسهیل مبادلات بازرگانی است که بانکداری الکترونیکی زمینههای آن را فراهم کرده است.
قائم مقام بانک مرکزی با تاکید بر اینکه فناوریهای نوین با فراهمسازی زمینههای ایجاد بسترهای خدماتی جدید میتوانند بر کسب و کارهای شبکه بانکی تأثیرگذار باشند، گفت: بانک مرکزی نیز با استفاده از فناوریهای نوین بسترهای ارائه خدمات الکترونیکی نظیر ساتنا، پایا، سیما و غیره را فراهم کرده است و بانکها نیز بسته به میزان خلاقیت و در چارچوب قوانین با استفاده از این بسترها، هزینه عملیاتی خود را کاهش داده و کسبوکار خود را بهبود بخشیدهاند.
وی با اشاره به اینکه فناوریهای نوین کاهش هزینههای ارائه خدمات بانکی به مشتریان را بههمراه داشته و امکان دسترسی لحظهای کسب و کارها و مشتریان به تمام دادههای بانکی مرتبط را فراهم کرده است،تصریح کرد: در مجموع، فناوریهای نوین زمینه ارائه ارزشها و خدمات جدید صنعت بانکداری را با هزینههای کمتر فراهم کرده و اثرات مثبت و مطلوبی بر کسبوکار صنعت داشته است.
کمیجانی با اشاره به تأثیر فناوریهای نوین بر یکپارچه سازی کسب و کارهای مختلف مالی گفت: فناوریهای نوین و نرمافزارهایی همچون رابطهای برنامه نویسی باز، بانکها را قادر میسازد تا محصولات و خدمات خود را یکپارچه کنند و به مشتریان تنوعی از محصولات و خدمات گوناگون را ازطریق اکو سیستم بانکی ارائه دهند.
قائم مقام بانک مرکزی خاطرنشان کرد: فناوری بهعنوان عاملی توانمندساز بانکها را قادر به ارائه محصولاتی متمایز و خدماتی با ارزشافزوده بالاتر کرده است و در یکپارچهسازی خدمات مالی و ارائه خدمات جدیدی که از منظر هزینه، عملکرد، سرعت و راحتی در وضعیت بهتری نسبت به گذشته قرار دارند، کمک خواهد کرد.