شریعتمداری گفت: براساس اعلام رسمی کمیته مسئول رتبهبندی ریسک کشورهای دنیا در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه ( OECD)، مبتنی بر تصمیم آن سازمان، رتبه اعتباری کشورمان به ۵ ارتقا پیدا کرد.
به گفته وزیر صمت، در شروع دولت تدبیر و امید و قبل از برجام گروه ریسک کشور به درجه ۷ تنزل پیدا کرده بود و این درجه هزینه های زیادی را به مراودات اقتصادی کشور تحمیل میکرد.
وی گفت: در تازه ترین نشست کمیته ریسک کشوری اتحادیه برن و با توجه به همکاری نزدیک صندوق ضمانت صادرات با افراد این کمیته و برگزاری جلسات توجیهی در اروپا با همتایان خود رتبه تازه ایران اعلام شد.
شریعتمداری اظهار داشت: در زمان تحریم کشور غیر قابل پوشش بود و سپس رتبه ۷ را دارا شد ، سال گذشته ایران به رتبه ۶ رسید و امسال به رتبه ۵ ارتقا پیدا کردیم.
به گفته وی، فاکتورهایی نظیر آمار صندوق بین المللی پول، آمار رشد ، آمار ذخایر ارزی، پرداخت بدهی های گذشته و نداشتن بدهی را ارایه کردیم.
وی گفت: سفرای ایران نیز از طریق صندوق ضمانت صادرات وزارت صنعت، معدن و تجارت تجهیز اطلاعاتی شدند و در کشور های مختلف با همتایان و اعضای کمیسیون ریسک اتحادیه برن جلسه برگزار کردند.
شریعتمداری افزود: پس از آنکه حدود ۱۰ سال رتبه اعتباری یا ریسک کشوری ایران ۷، یعنی پایینترین درجه ممکن بود، از ۲ سال قبل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با همکاری وزارت امور خارجه، صندوق ضمانت صادرات اقداماتی را برای مذاکره و بهبود رتبه اعتباری آغاز نمود که نهایتا علیرغم مخالفت معدودی از کشورهای عضو، رتبه ایران در سال ۲.۱۷ از ۷ به ۶ ارتقا یافت.
وی افزود: کاهش رتبه ریسک ایران در کاهش هزینههای تامین سرمایه از نظر مالی معمولا تا حدود 10درصد و از نظر جلب سرمایهگذاران خارجی و اساسأ بهبود اعتبار کشور در محافل مالی و بینالمللی بسیار موثر است.
ب