وی با بیان اینکه همه چیز ناخودآگاه پیش می آید و تا از شوک بیرون بیاییم به بحران می رسیم اظهار داشت: ما تاریخ داریم ولی تاریخ دان نداریم و چون خودآگاهی تاریخی نداریم تاریخ تکرار می شود و آینده را نمی شناسیم.
فیاض با بیان اینکه این قدرت است که اندیشه می سازد تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته قدرتمندان هستند که اندیشه می سازند در صورتی که در ایران قدرتمندان فقط به فکر رانت هستند.
این جامعه شناس با اشاره به دوجنگ در دنیا به اسم دموکراسی مشارکتی و دموکراسی حزبی خاطرنشان کرد: امروز دموکراسی حزبی به دموکراسی مشارکتی یا پوپولیسم سوق پیدا می کند و نمونه آن ترامپ است که حتی جمهوری خواهان هم الان علیه او موضع می گیرند.
وی با اشاره به اینکه در ایران روشنفکری خوشش نمی آید درمورد علوم انسانی حرف بزنیم اظهار داشت: مدت هاست اقتصاد از حالت داد و ستدی خارج می شود و به سمت اقتصاد اعتباری می رویم که مثلا بیت کوین نمونه آن است.
فیاض تصریح کرد: ترامپیسم بحث جدی است چون هرچه در اقتصاد رخ دهد در جامعه نیز رخ می دهد و اگر آماده فضای کنونی نباشیم با بحران روبرو خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه همه بزن و در رو هستند و احزاب ما پای کار نمی آیند گفت: کار به جایی می رسد کسانی که تخصصی ندارند وارد شورای شهر می شوند و شهردار انتخاب میکنند.
این جامعه شناس با بیان اینکه اقتصاد تجاری شاهزاده و گدا درست می کند و همه اش رانت خواری است گفت: در جاهایی هم که با فساد مقابله شده متوجه مفسدینی است که وجهه سیاسی دارند و امثال کرباسچی و برادر رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور از این جملهاند.
فیاض با تاکید بر اینکه هرکشوری عرفانی تر است بیشتر فاصله طبقاتی می بینیم اظهار داشت: هرچه دین عرفانی تر باشد فاصله طبقاتی بیشتر است و از بستر چنین دینی ارتداد شروع می شود.
فیاض با اشاره به اینکه وظیفه دانشگاه و حوزه علمیه باز ترسیم عقلانیت دینی است گفت: باید فکر کنند و ببینند این بودجه, بودجه سقوط است و آیا بودجه سازندگی داریم؟ ازسویی هم در مجلس افرادی هستند که فجایعی چون عکس با موگرینی را به بار آوردند.
وی ادامه داد: رئیس جمهور در مصاحبه اخیر خود در پاسخ به سوال درمورد قاچاق واماند چون عده ای در دولت پشت پرده این مسائل هستند.
فیاض با بیان اینکه برجام انگلیسی است اظهار داشت: شاهد هستیم که ترامپ علنا گفت ایران را بچاپید.
این جامعه شناس افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشگاه ها رسما از اساتیدی که چندین کتاب تخصصی نوشته اند isi می خواهند و در این فضا تولید و عقلانیت امکانناپذیر است.
وی تاکید کرد: شعار بس است و باید واضح و شفاف بگوییم که بسیاری از بخش های کشور ورشکسته است و این از مصاحبه رئیس جمهور هم مشخص بود.
فیاض با اشاره به اینکه باید برای مجلس گفتمان ساخت و شعارهایی مثل اعتدال بی فایده است گفت: باید نشست های تخصصی هرشب برگزار شده و فضاسازی رسانه ای به جامعه منتقل شود. مجلس آتی نیز بسیار مهم است.
این جامعه شناس با بیان اینکه باید ترکیبی از عدالت, فناوری, سرمایه و نیروی انسانی برای مجلس آتی شکل گیرد خاطرنشان کرد: دولت فقط سرمایه خارجی را می بیند و همین سرمایه خارجی بیشتر فساد ایجاد کرده و فاصله طبقاتی را تشدید می کند.
وی با تاکید بر اینکه مردم بشدت اسراف می کنند و اسراف تهرانی ها آفریقا را هم از گرسنگی نجات می دهد. گفت: فاجعه ما نیروی انسانی است و جوان ها دیگر نمی آیند درس بخوانند. کارتل ها هم نمی گذارند نیروی انسانی خوب تربیت شود.
فیاض با اشاره به اینکه دانشگاه شریف و تهران مهاجر فرست است گفت: باید روی نیروی انسانی کار کرد و باید در این 1/5سال تا انتخابات مجلس تئوری سازی کنیم چون ما درحوزه مردم مشکل نداریم و مسئولان ما منشا مشکلات هستند.
وی با بیان اینکه گفت و گوها باید ادامه دار باشد گفت: باید عادت به گفت وگو کنیم و این به ما ایرانی ها کمک خواهد کرد.