وی افزود: اول اینکه براساس قانون برنامه ششم توسعه باید سقف استفاده از اوراق مالی مشخص باشد.
وی افزود: همچنین موضوع اشتغال و سرمایهگذار در تولید و صادرات کشور باید در لایحه بودجه مورد توجه قرار گیرد و لازم است اعتبارات این بخش محقق شود. فروش شرکتهای زیرمجموعه بانکها باید مطابق با قانون انجام شود و در سال گذشته گویا اینها اصلاح نشده که باید وزارت اقتصاد را در این رابطه مکلف کنیم. در سال 97 این موضوع را محقق کند.
مطهری ادامه داد: همچنین باید در لایحه بودجه سال 97 به بهرهوری توجه بیشتری شود که موجب افزایش درامدهای دولت میشود و همچنین برای یارانه باید منابع روشن و مشخصی تعیین شود تا به بخش درآمدی، تولید و سرمایهگذاری و حمل و نقل کشور آسیبی نرسد.
وی ادامه داد: همچنین باید در لایحه بودجه 97 باید به مساله اشتغال توجه بیشتری شود و این امر با سرمایهگذاری در تولید و صادرات محقق میشود. مشکل اصلی در این بخش نرخ سود بانکها است، بانکها نمیتوانند اجبار کنند که نرخ سود را پایین بیاورند و توان این را ندارند، راه حل در این رابطه این است که یارانه برای تولید و صادرات در نظر گرفته شود و مابهالتفاوت نرخ سود را به بانکها بدهیم تا سود بانکها برای تولید زیر 10 درصد نرود.
مطهری همچنین با اشاره به موارد دیگر مورد توجه در لایحه بودجه سال 97 گفت: برای طرح سلامت در سال 97 باید بودجهای روشن در نظر گرفته شود؛ همچنین بودجه مشخصی برای سازمان مدیریت بحران باید در نظر گرفته شود چرا که در مواقع بحرانی و ضروری از جمله زلزله و دیگر موارد باید بودجه لازم در نظر گرفته شود.
«دولت چالشها و ابرچالشها را در بودجه 97 مشخص کرده است اما باید بگوید در سال آینده کدامیک اولویت دارد و باید حل شود و اساسا هنر بودجه نویسی هنر تشخیص اولویتها است؛ وگرنه همه میدانیم 20 الی 30 مشکل در کشور داریم اما مهم این است که ما درست تشخیص دهیم که کدامیک از اینها را امسال می خواهیم حل کنیم مانند مشکلات مربوط به صندوق بازنشستگی و آلودگی هوا.
وی در خاتمه توجه به بخش فرهنگ را از جمله مورد مهمی که در لایحه بودجه 97 باید به آن اشاره شود دانست و افزود: اینکه مجلس به خاطر مشکلات اقتصادی از فرهنگ نباید غافل شود و چرا که ماهیت انقلاب ما فرهنگی بوده و از تاثیر فرهنگ در اقتصاد هم نباید غافل باشیم.