وی با بیان اینکه همه ما می دانیم هرگونه انتشار اوراق بهادار یا ابزارهای مالی در ساختار بودجه یک استقراض است، افزود: آقای لاریجانی! شما گفتید نگرانی هایی در قانون بودجه درباره اوراق مشارکت وجود داشته که بر این اساس سقفی برای عدم افزایش ابزارهای مالی تعیین شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: براساس گزارش دولت، تنها سرفصل انتشار اوراق مالی 39 هزار و 500 میلیارد تومان است که این عدد از 34 هزار و 500 میلیارد تومانی که مجلس پیش بینی کرده بود تا بیش از 4 میلیارد تومان بیشتر است.
«مجموعه کل انتشار اوراق مشارکت در بودجه 96 میزان 34 هزار میلیارد تومان دیده شده بود که در گزارش دولت در خصوص انتشار اوراق این میزان افزایش یافته است که اگر این مسیر ادامه یابد پیش از این نگران اتکای بودجه به نفت هستیم و از این به بعد باید نگران اتکای بودجه به انتشار ابزارهای مالی باشیم».
وی بر همین اساس اضافه کرد: حتماً باید سقف مجاز انتشار اوراق مشارکت در بودجه سال 97 و همچنین هیأتی برای نظارت بر انتشار اوراق مشارکت تعیین شود.
پورابراهیمی ادامه داد: گزارش دیوان محاسبات نشان می داد فرآیند نظام جامع مالیاتی اجرایی نشده که این امر موجب شده میزان وصول مالیات های سال 96 از ارزش افزوده از مالیات های عملکرد افزایش یافته است لذا باید برنامه ریزی کنیم تا در راستای حمایت از تولید مالیات عملکرد کاهش یافته و مالیات ارزش افزوده افزایش یابد.
وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: واگذاری سود سهام عدالت که عدد بسیار ناچیزی است اشتباه است. مجموعه این منابع بین 3 هزار و 600 تا 4 هزار میلیارد تومان از منابع کشور خورد می شود.
پورابراهیمی در خاتمه اعلام کرد که بنده و آقای تاج گردون نامه ای به رئیس جمهور نوشتیم و طی آن نسبت به این موضوع انتقاد کردیم.