اختصاصی مازندمجلس: نشست خبری دکتر یوسف نژاد نماینده مردم ساری و میاندرود و سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۷ مجلس شورای اسلامی صبح امروز در دفتر مجمع نمایندگان مازندران برگزار شد.
یوسف نژاد با اشاره به اینکه لایجه بودجه سند یکساله تنظیم رفتار و اعمال دولت در مسائل اجرایی است افزود: یک بخش مربوط به سیاستگذاری در تبصره ها و درآمد ها است و بخش دیگر مربوط به هزینه ها و مهمترین بخش نحوه اختصاص درآمدها به مصارف است. منابع محدود و مصارف بسیار زیاد بوده و همه علاقمند هستند که از بودجه مملکت استفاده بکنند، بنابراین مهمترین وظیفه کمیسیون تلفیق بودجه تخصیص بهینه و پیدا کردن بهترین راه حل است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به اینکه تلاش کرده ایم سیاستگذاری کمیسیون در تخصیص بودجه به نفع اقشار متوسط و ضعیف جامعه باشد افزود: برای پاداش پایان خدمت سقف تعیین شده است و با توجه به اینکه زنان سرپرست خانوار که عدد قابل توجهی را تشکیل می دهند، در قسمت های مختلف به آن توجه شده و در یارانه و حتی کمیته امداد بودجهی جداگانهای درنظرگرفته شده است و در بخش سلامت به تعداد بیماریهای خاص که دولت مکلف به تامین هزینهی بخشی از آن بود، افزوده شده است.
وی افزود: در خصوص افزایش یارانههای سوخت مقاومت زیادی صورت گرفت. دولت ازمحل یارانه های سوخت حدود 17 هزارو 400میلیارد تومان درآمد در نظر گرفته بود. کمیسیون به خاطر شرایط اقتصادی جامعه مخالفت کرد و البته دولت به طور قانونی اجازه داشت که نسبت به افزایش قیمت حاملهای انرژی اقدام کند، منتهی از این اختیار استفاده نکرد. ممکن بود این شیب تند افزایش قیمت برای مردم قابل تحمل نباشد. غیر از منطق اقتصادی باید شرایط جامعه را نیز در نظر گرفت. در بخش های فرهنگی و اجتماعی اتفاقات خوبی افتاده است و سعی شده از بودجه برخی موسسات فرهنگی کاسته شود و مالیات نیز نسبت به سال گذشته شدت رشد پایینی داشته است.
یوسف نژاد گفت: بعضیها فکرمی کنند که در بودجه نویسی یابد هرسال عددی به بودجه ی سال قبل اضافه شود در صورتی که ما باید برمبنای عملکرد سال گذشتهی دستگاهها بودجه اختصاص دهیم.
وی افزود: تلاش کمیسیون برمبنای لابیگری و تعامل غیر کارشناسی نیست. در نهایت در صحن علنی مجلس تکمیل و تایید آن انجام می شود. نظارت نیز در طول سال باید توسط دیوان محاسبات و سازمان مدیریت برنامه ریزی انجام شود.
نماینده ساری و میاندرود عنوان کرد: دولت وام ازدواج را که 10 میلیون با بازپرداخت چهارساله پیشنهاد داده بود با بررسی های انجام شده کمیسیون به 15 میلیون با بازپرداخت 5 ساله ارتقا یافت.
وی با اشاره به اینکه در اشتغال و تولید جهتگیری مثبتی انجام شده است. در یکی از بند های مصوبه در یک جایی حدود 12 هزار میلیارد از ردیف های خاصی در نظر گرفتیم به اضافه 15 هزار میلیارد از محل سپرده گذاری صندوق توسعه ملی در بانکها شناسایی شده که در نهایت 27 میلیارد شده است و به همین میزان به بانکها تکلیف شده است که سرمایه گذاری کنند.
یوسف نژاد گفت: در رابطه با پروژههای نیمه کاره تعارف نداریم. 71 هزار پروژه های نیمه کاره در کشور وجود دارد که 5 هزار پروژه آن ملی و 66 هزار پروژه استانی است. برای اتمام این پروژه ها نیاز به 500 هزار میلیارد پول است حتی اگر پروژه ای اضافه نشود با این روند فعلی اعتبارات 25 سال برای اتمام پروژه های فعلی زمان نیاز است.
وی افزود: استان مازندران 2 الی 3 هزار پروژه نیمه کاره دارد.
یوسف نژاد ادامه داد: یکی از سیاست گذاری کمیسیون تلفیق با مشارکت بخش غیر دولتی شناسایی 14 هزار پروژه در استان ها برای واگذاری به مردم است. حتی به دولت اختیار داده ایم در خصوص پروژه هایی که اتمام یافته است و درحال بهره برداری نیز می باشد به بخش خصوصی انتقال داده شود.
یوسف نژاد با اشاره به اینکه در مازندران درآمدها و منابع بسیار محدود است اما مصارف زیاد است. بیان داشت: درآمد استان حدود 1700میلیارد تومان و هزینه ها بیشتر از این میزان بوده و ضریب باز گشتی 177 است. 70 درصد از بودجه پروژه های عمرانی اختصاص به بخش آب منطقه ای و 20 درصد مربوط به راه است.
وی با اشاره به اینکه سرانه درآمد برای هر فرد 503 هزار تومان است افزود: اعتبارات هزینه ای ما در استان برای هر نفر797 هزارتومان که در کل کشور سرانه هر فرد 691 هزار تومان می باشد.
یوسف نژاد در جواب سوال خبرنگاری که در خصوص معضل زباله پرسید، گفت: زباله جزو مشکلات اصلی استان است و شهرداری ساری نیز با مشارکت دولت اقداماتی را انجام داده اند. دولت یک لایحه ای را تقدیم مجلس کرده است و 2 میلیارد دلار پیش بینی انجام شده است و درلایحه بودجه نیز به آن اشاره شده است که از محل صندوق توسعه ملی باید تامین شود.
وی همچنین در جواب سوال خبرنگار دیگر که در خصوص بودجه آموزش و پرورش پرسیده بود گفت: درمازندران حدود 1400 میلیارد تومان گردش پولی مربوط به آموزش و پرورش است. برای تجهیز و نوسازی، مطالبات بازنشستگان و.. اعتبار در نظر گرفته شده است . همچنین می توانند اموال مازاد را حتی با تغییر کاربری به فروش برسانند.
یوسف نژاد در پایان نشست با تاکید بر تغییر مدیران ضعیف استان گفت: خواست مردم در این تغییرات باید ملاک قرار داده شود، چرا که این مردم با انتخاب دکتر روحانی از برنامه های دولت حمایت کردند، بنابراین باید مدیران مخالف برنامه های دولت حذف شوند.
وی افزود: درانتخاب مدیران، نظام مهندسی و سازمان های مردم نهاد باید به استاندار پیشنهاد داده شود. در حوزه اقتصادی افراد صاحب صلاحیت جایگزین شوند و گردشگری و کشاورزی جزو حوزه های مهم استان هستند که باید اتفاقات خاصی بیافتاد.
خبرنگار: شبنم لشگری