مازندمجلس: جاذبه های گردشگری و منحصر به فرد منطقه آزاد تجاری قشم آن چنانکه باید معرفی نشده اند و نیاز به تبلیغ بیشتری دارند.
**غار خربس
غار خربس xorbas یکی از جاذبههای گردشگری جزیره قشم است. این غار در 15 کیلومتری قشم در سمت راست جاده قشم به روستای خربس و روستای رمچاه قرار دارد. در دل ارتفاعات روستای خربس، آثاری از معماری صخرهای دیده میشود که به عقیده برخی محققان، نیایشگاه پیروان مهرپرستی و با پرستشگاه آناهیتا (خدای آب) بوده است. قدمت تاریخی این غار به دوره اشکانی و ساسانی باز می گردد. این غار شامل دو طبقه است، طبقه اول، بخش طبیعی غار بوده و متشکل از یک دالان ورودی با سه حفره و بخش دستکند نیز در طبقه دوم که شامل یک فضای مرکزی و راهرو و یک فضای کوچک مجاور است که در انتها راهرو جنوبی حفره ای چاه مانند قرار دارد. چندین دریچه رو به دشت در این غار وجود دارد که روشنایی داخل آن را تامین می کند.
** جنگل آبی حرا کمتر گردشگری را می توان یافت که در سفر به قشم، سری به جنگل آبی حرا نزده باشد. گیاه حرا یا «مانگرو» در کنارههای شمالی و غربی جزیره قشم می روید و ترکیب آن با آب دریا چشم هر گردشکری را خیره می کند. ریشه های این گیاه، از خاصیت ویژه ای برخوردار است و مانند یک تصفیه خانه، آب شور دریا را شیرین می کند. جانورانی مانند حواصیل، موش و مار آبی در این منطقه زیست می کنند. یکی از نقاط جذابیت جنگل آبی حرا، خانه «پیر حرا» است که به باور مردم بومی، تا پایان عمر، به تنهایی در این محل زندگی می کرده است. بسیاری از گردشگران در سفر به قشم، با قایق موتوری به گشت و گذار در میان این جنگل آبی می پردازند و اوقات خوشی را برای خود رقم می زنند. هنگام گشت و گذر در این جنگل به خوبی می توان به میزان زیاد جزر و مد دریا در روز و شب پی برد.
** دره ستارگان دره ستارگان از دیگر جاذبه های گردشگری در جزیره قشم است و شکل و شمایل معمایی و رازگونه آن، گردشگران و مسافران را به سوی خود جلب می کند. این جاذبه طبیعی در حدود پنج کیلومتری ساحل جنوبی جزیره قشم قرار دارد. برای رسیدن به دره ستارگان باید از شهر قشم به سمت جنوب و پس از آن به سمت غرب جزیره حرکت کرد. گرچه زمین شناسان علل شکل خاص صخره های دره ستارگان را عارضهای طبیعی و نتیجه فرسایش خاک، ماسه و سنگ موجود در این منطقه می دانند اما باور بومی این است که دره ستارگان براثر برخورد ستارگان است. باورهای عجیب دیگری در مورد دره ستارگان رایج است، مردم بومی این منطقه را محل حضور موجودات ماورالطبیعی از جمله جن و ارواح سرگردان می دانند.
** اقامتگاه های بومگردی اقامتگاه های بومگردی را باید از جمله راهکارهای هوشمندانه برای میزبانی از گردشگران در سفر به قشم به خصوص گردشگران خارجی ذکر کرد. این اقامتگاه ها در محیط های طبیعی با رعایت بالاترین سطح ضوابط محیط زیستی و سازگاری با معماری و سیمای منطقه احداث شده اند. در حال حاضر 64 خانه بومگردی(کاشانه مهمان) در قشم فعال است و وظیفه اسکان و پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی را بر عهده دارند. در اقامتگاه های بومگردی که توسط افراد بومی اداره می شود، انواع غذاهای محلی با چاشنی و ترشی ها محلی ارائه می شود. اقامتگاه های بومگردی و ظرفیت های پذیرش گردشگری آنها، ضعف و نیاز هتل های مجلل را در قشم تا حدودی رفع کرده است. این اقامتگاه ها به گونه ای ساخته شده است که ضمن حفظ بافت قدیمی خانه ها از تمام امکانات امروزی برای رفاه گردشگران برخوردار است و از وسایل قدیمی مورد استفاده مردم قشم نیز برای تزیین آن استفاده شده است.
** ساحل آبی ناز سواحل قشم با مساحتی تقریبا حدود یکهزار و 500 کیلومتر مربع، بیشترین کرانهها و سواحل را در میان جزیره های خلیج فارس به خود اختصاص داده است. ساحل آبی ناز از جمله ساحل های جزیره قشم است که فرصتی برای شنای گردشگران در ساحل خلیج فارس را فراهم می کند. اسب و شتر سواری، سواری بر روی موتورهای چهارچرخ و پرواز با پاراگلایدر از جمله امکانات تفریحی موجود در این ساحل است که گردشگران با استفاده از آنها، خاطره خوشی را از سفر به قشم برای خود در قاب خاطره تصویر کنند.
منبع : نامه نیوز