وی افزود: زمانى دانشگاههاى علوم پزشکى با چالش نقدینگى مواجه بودند و به شرکتهاى داروپخش و تجهیزات پزشکى پیشنهاد دادند که در ازاى مطالبات خود اوراق دریافت کنند، اما این شرکتها به دلیل اینکه معوقاتشان از سال ٩٤ پرداخت نشده بود و با نقد کردن این اوراق در بازار بورس درصدى از مطالبات کسر مى شد، دریافت اوراق به جاى مطالبات را نپذیرفتند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی عدم پرداخت حقوق پرسنل دانشگاههاى علوم پزشکى از سوى دولت را یکى از علل چالش نقدینگى و ایجاد مشکل براى شرکت هاى دارویى و تجهیزات پزشکى عنوان کرد و گفت: دانشگاههاى علوم پزشکى در راستاى اجراى قوانین در قالب خرید خدمت نیروهایى را براى ارائه خدمات بهداشتى و درمانى جذب کرده بودند و دولت حقوق این نیروهاى قراردادى را به دانشگاهها پرداخت نکرد.
بنیادی ادامه داد: در مجموع ١٦ هزار نیرو در قالب خرید خدمت در دانشگاه هاى علوم پزشکى جذب شده بودند که پرداخت نکردن حقوق این جمعیت آمارى بالا موجب اعتراضات گسترده مىشد و تبعات اجتماعى به همراه داشت از این رو دانشگاه ها مطالبات شرکت هاى دارویى و تجهیزات پزشکى را در زمان کمبود نقدینگى صرف حقوق پرسنل کردند، این درحالى است که تامین حقوق و دستمزد پرسنل به عهده دولت است.
وى با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در زمینه حل مشکلات شرکت هاى داروپخش و تجهیزات پزشکى گفت: اخیرا گام هاى مثبتى در این زمینه برداشته شده است و وزیر بهداشت در جلسه اى که در کمیسیون بهداشت حضور پیدا کرد، از ابلاغ بخشنامهاى به دانشگاههاى علوم پزشکى براى پرداخت حق السهم شرکت هاى داروپخش و تجهیزات پزشکى از اعتبارى که بیمه سلامت در طول سال پرداخت مى کند، خبر داد.
بنیادى تاکید کرد: بر اساس این بخشنامه که به زودى به دانشگاههاى علوم پزشکى ابلاغ مىشود سهم شرکتهاى داروپخش و تجهیزات پزشکى از پرداختى بیمه در طول سال پرداخت خواهد شد و مشکلات مالى این شرکتها تا حد زیادى برطرف مى شود.
نماینده کاشمر در مجلس با بیان اینکه بر اساس تفاهم سازمان برنامه و بودجه به زودى ٢ هزار میلیارد تومان به صورت نقدى در اختیار بیمه سلامت قرار مى گیرد، گفت: از این ٢ هزار میلیارد تومان ، حدود ٤٠٠ میلیارد بدهى بیمه سلامت به داروخانه هاى خصوصى است و هزار و ٦٠٠ میلیارد تومان به منظور پرداخت معوقات شرکت هاى تجهیزات پزشکى و داروپخش تخصیص یافته است .
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شوراى اسلامى یادآور شد: ابلاغ این بخشنامه و تخصیص ٢ هزار میلیارد تومان حرکت هاى خوبى براى حل مشکلات شرکت هاى دارویى و تجهیزات پزشکى است که انتظار داریم ظرف چند روز آینده عملیاتى شود تا چالش هاى این شرکت ها زودتر مرتفع شود.