معاون اول رییس جمهور افزود: دریانوردان عزیز کشور گاهی اوقات هفته ها و ماه ها از خانواده هایشان دور هستند و برای حمل و نقل کالاها و صادرات و واردات کشور در اقیانوس ها در حال رفت و آمد هستند.
وی ادامه داد: این حادثه تلخ حادثه ای غیره منتظره بود و در اولین برخورد نفتکش، انفجار عظیمی به وجود آمد و من شخصا در اولین لحظه های دریافت این خبر ناگوار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین تماس گرفتم و اعلام کردم آنچه در توان جمهوری اسلامی ایران است بکار گرفته شود تا از امکانات کشور چین برای نجات این عزیزان استفاده گردد.
جهانگیری افزود: البته وزارت امور خارجه نیز اعلام کرد که از همه کشورهایی که می توانستند کمک کنند، درخواست کمک شده است.
معاون اول رییس جمهور خاطر نشان کرد: متاسفانه با وجود آنکه از نظر کارشناسی گفته می شد که با انتشار گازهای سمی ناشی از این انفجار امید زنده ماندن دریانوردان کشورمان وجود ندارد اما نخواستیم که امیدمان را حتی برای دسترسی به پیکرهای پاک این عزیزان قطع کنیم اما پس از تلاش هایی که انجام شده متاسفانه کشتی غرق شد و به پیکرهایشان نیز دست پیدا نکردیم.
وی افزود: به خانواده های این عزیزان که شهدای خدمت ایران و جمهوری اسلامی ایران هستند و نیز به ملت ایران این واقعه تلخ را تسلیت می گویم.
جهانگیری در ادامه سخنان خود تولید علم و فناوری را یکی از راهبردهای اصلی کشور دانست و گفت: با اتخاذ این راهبرد در سالهای اخیر دانشمندان کشور به صحنه آمدند و رتبه ایران را در تولید علم و فناوری بالا بردند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه همه سیاست های توسعه ای کشور زمانی موفق خواهد بود که به توسعه علم و فناوری متکی باشد، اظهار داشت: اداره کشور از طریق فروش منابع طبیعی دشوار است و در سالهای آینده غیرممکن خواهد بود. باید به روش های دیگر رو آوریم که یکی از مهمترین روش ها اتکا به مغز دانشمندان و نیروی انسانی کشور است.
وی با تاکید بر اینکه باید توسعه شرکت های دانش بنیان در اولویت برنامه ها قرار گیرد، تصریح کرد: امروز شرکت های دانش بنیان با حداقل سرمایه های مادی راه اندازی می شود و توسط چند جوان اداره می شوند و خوشبختانه با سرعت توسعه پیدا می کنند به طوریکه امروز بیش از 3000 شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت دارند و درآمد سال گذشته این شرکت ها بیش از 40 هزار میلیارد تومان بوده است. باید زمینه افزایش این شرکت ها را فراهم کنیم چرا که مرکز ایجاد اشتغال برای جوانان کشور هستند.
جهانگیری افزود: زیرساخت اصلی توسعه شرکت های دانش بنیان تحقیق و پژوهش است و به همین دلیل باید تلاش کنیم تا پژوهش و تحقیق در کشور نهادینه شود.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه باید تحقیق و پژوهش در کشور با رویکرد مسائل بومی و مسئله محور باشد، گفت: البته نمی توان تحقیق و پژوهش هایی که برای ارتقاء جایگاه بین المللی کشور انجام می شود را نادیده گرفت اما نیازمند آن هستیم که در پژوهش ها و تحقیقات به مسائل بومی نیز توجه جدی تری معطوف شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت حوزه پزشکی افزود: حوزه پزشکی به دلیل پیوند عمیقی که با زندگی و سلامت عموم مردم دارد و نیز به دلیل ظرفیت بسیار بالای کشور در این بخش حتماً می تواند در موضوع پژوهش نیز نقش محوری تری ایفا کند.
جهانگیری با قدردانی از مسئولین برگزار کننده جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی خاطر نشان کرد: خوشبختانه این جشنواره در طول سالهای گذشته از اعتبار و مرجعیت علمی ممتازی برخوردار شده و هر سال به صورت منظم برگزار شده است.
معاون اول رییس جمهور خاطر نشان کرد: خوشبختانه بخش پزشکی ایران به نقطه ای رسیده که هر ایرانی و هر مسئولی به آن افتخار می کند. زمانی یکی از دغدغه های کشور این بود که بیماران کلیوی و سایر بیماران را به خارج از کشور اعزام کنیم اما امروز توانمندی پزشکی ایران به نقطه ای رسیده که بسیاری از بیماران کشورهای منطقه ترجیح می دهند برای درمان به مراکز پزشکی ایران مراجعه کنند.
وی همچنین با اشاره به طرح تحول سلامت، گفت: این طرح در شرایطی اجرا شد که کشور در شرایط تحریم و محدودیت منابع مالی قرار داشت اما با اتکا به توانمندی و فرصت های موجود در کشور این طرح در دستور کار قرار گرفت و دستاوردهای خوبی همچون رضایت مندی مردم و کاهش هزینه های درمان را به همراه داشت و در قالب این طرح بسیاری از پزشکان در اقصی نقاط کشور حضور یافتند.
جهانگیری ادامه داد: در یکی دو سال گذشته به دلیل محدودیت منابع مالی دریافتی برخی فعالان عرصه پزشکی با تاخیرهای طولانی روبرو شد اما دولت به این موضوع توجه ویژه دارد و طرح تحول سلامت همواره از اولویت های دولت خواهد بود.
معاون اول رییس جمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه جامعه، دولت، نظام و کشور ما امروز با مسائل و تنگناهای مختلفی روبروست،تصریح کرد: البته فرصت های بسیار خوبی در اختیار کشور قرار دارد که اگر به خوبی از این فرصت ها استفاده کنیم می توانیم از تنگناهای موجود عبور کنیم.
وی خاطر نشان کرد: آمریکایی ها و بخصوص رییس جمهور فعلی این کشور که مردم آمریکا می گویند به دلیل عدم تعادل باید به مراکز درمانی مراجعه کند، در یک سال گذشته فشارهای متعددی را با هماهنگی صهیونیست ها و برخی کشورهای عرب علیه ملت ایران وارد کردند اما به فضل الهی تا کنون در تمامی این اقدامات شکست خورده اند و آخرین اقدام آنها این بود که تصمیم گرفتند موضوع نارضایتی و اعتراض های برخی از مردم کشور را به شورای امنیت ببرند و این در حالی است که ده ها برابر این تظاهرات و جمعیت ها در آمریکا و کشورهای دیگر اتفاق می افتد که البته امری طبیعی است اما اصلاً در سطح بین المللی مطرح نمی شود .
جهانگیری افزود: در شورای امنیت سازمان ملل 14 عضو شورا ازجمله اعضای دائم اروپایی و غیر اروپایی در خصوص این موضوع صحبت کردند و جلسه را علیه آمریکا ادامه دادند که چرا چنین موضوعی را به شورای امنیت آورده است.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه آمریکا تلاش می کند فضای ایران را ناامن و نامطمئن جلوه دهد، افزود: آنها می دانند مسئله اصلی ملت ایران بیکاری و مسائل معیشتی است و راه حل بیکاری و رشد اقتصادی کشور هم ایجاد آرامش، ثبات و امنیت در کشور است تا از این طریق سرمایه گذاری و اشتغال زایی صورت گیرد.
وی ادامه داد: سرمایه گذاران بیش از آنکه به منابع مادی نیاز داشته باشند نیازمند فضای آرام و باثبات هستند.
جهانگیری با اشاره به اینکه بر اساس پیش بینی های انجام شده در برنامه ششم توسعه سالانه باید 65 میلیارد دلار منابع خارجی جذب کشور شود و آمریکا می خواهد زهر خود را بریزد و اوج خباثت خود را نشان دهد و می گوید اگرچه آنرا امضا می کنم اما ایران کشوری مناسب برای سرمایه گذاری نیست.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه راه حل مسائل کشور وحدت، انسجام و راه اندازی گفتگوی ملی است، گفت: هیچ جریانی قادر نیست جریان دیگر را حذف کند زیرا وقتی که یک فرد حذف شود فرد دیگری از آن جریان جای او می ایستد. عقل حکم می کند که همه دست به دست هم دهیم چرا که وقت برای پرداختن به گله ها، مشکلات و نقدها زیاد است اما در حال حاضر نیازمند نمایش وحدت و انسجام بزرگ در داخل کشور هستیم.
وی ادامه داد: ایران فرصت های استثنای و نیروی انسانی توانمندی دارد و با بکارگیری این ظرفیت ها قادر خواهیم بود مشکلات خود را حل کنیم البته مدیران کشور نیز باید با جدیت پای کار بیایند و در وهله نخست مدیران سطح ملی باید حضور جدی و فعالیت تمام وقت و 24 ساعته داشته باشند و مدیران سطوح دیگر نیز بدنبال مدیران ملی کشور حرکت کنند و هر کس هم که حس می کند توان مدیریت در این شرایط را ندارد بهتر است که میدان را به افراد دیگر که امید و انگیزه دارند بسپارد.
در این مراسم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با تاکید بر اهمیت پژوهش و تحقیق در کشور، بر لزوم افزایش بودجه سالانه پژوهش تاکید کرد و افزود: امیدوارم پژوهش ها در حوزه پزشکی در مسیری قرار گیرد که موانع پیش روی دولت و مردم را از میان بردارد.
در این مراسم با حضور معاون اول رییس جمهور از نفرات برگزیده بیست و سومین جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی قدردانی شد.