وی افزود: شورایی در این قانون به ریاست وزیر بهداشت با حضور نماینده ولی فقیه در دانشگاهها دو نفر از مجلس و تعدادی از معاونین پیشبینی شده که موظف به برنامهریزی و نظارت بر اجرای این قانون است.
وزیر بهداشت اظهار داشت: امروز ما نزدیک به 7 هزار نفر پزشک متخصص زنان داریم و در این رشته هیچ مردی آموزش در کشور آموزش داده نمیشود و در بسیاری از رشتهها نیز خانمها به درجه تخصص و فوقتخصص دست پیدا کردهاند و ماما نیز در سراسر کشور بیش از تعداد مورد نیاز تربیت شدهاند.
قاضیزاده خاطرنشان کرد: تفکیک جنسیتی برای معاینه و درمان در سایر رشتهها و همچنین جراحی وجود ندارد و اجبار نیز در این باره در قانون حذف شده بنابراین بیمار آزاد است که به پزشکی که خودش تشخیص داد اعم از زن و مرد بتواند دسترسی داشته باشد. در بعضی از رشتهها همچون رادیولوژی و سونوگرافی که بعضی از نمایندگان مطالباتی دارند همچنان مشکل کمبود است که ما در این دوره توانستهایم ظرفیت را به دو برابر افزایش دهیم و انشاءالله در سالهای آینده قابل جبران است.
وی افزود: ما در سال 93 احیای شورای عالی انطباق را در دستور کار قرار دادیم دستورالعمل کمیته انطباق دانشگاهی و بیمارستانی را تدوین کردیم و یک شورای معین برای شورای عالی انطباق گذاشتیم که تاکنون صدها جلسه برگزار و مصوبات در این حوزه اجرا شده است.
وزیر بهداشت اظهار داشت: برخلاف ادعای آقای پژمانفر امروز در هیچ بیمارستانی در بخش زایمان نه تنها مردی حضور ندارد بلکه حتی پرستار زن هم نداریم. در این بخشها ماما است و از سال 1318 هیچ مامای مردی در کشور تربیت نشده است.
قاضیزاده خاطرنشان کرد: ما در جهت تکریم مردم 2 میلیون و 500 هزارمترمربع بیمارستانها را نوسازی و بازسازی کردیم و بالغ بر 40 هزار تخت بیمارستانی ایجاد شد. ما اتاقهای 15 نفره و 12 نفره را در راستای تکریم مردم به اتاقهای 8، 6، 4 و 2 نفره تبدیل کردیم. در مناطق محروم در 4 سال گذشته حدود 2 هزار ماما استخدام شده و ما تا آنجا که توانستهایم کرامت انسانی را رعایت کردهایم البته این به این معنا نیست که ما به حد ایدهآل رسیدهایم.
وی با بیان اینکه ما امروز 35 بیمارستان داریم که مخصوص بانوان است، افزود: ما 70 هزار تخت بیمارستانی کم داریم و بعضی از بیماران ما چون برایشان تخت پیدا نمیشود مجبور هستند در راهرو بستری شوند. در بررسی بودجه به نحوی تصمیمگیری کنید که هم تعداد تختها و هم تعداد بیمارستانها برای بانوان افزایش پیدا کند.
وزیر بهداشت اظهار داشت: دولت هزینه یک میلیون و 930 هزار زایمان طبیعی را پرداخت کرد که از این میان 117 هزار زایمان بدون درد انجام شد و بالغ بر یک میلیون نفر خانمها در مراکز بهداشتی آموزش داده شدند.
قاضیزاده خاطرنشان کرد: آییننامهای برای لباس پرسنل نوشته شده که در حال اجراست و نظارت در خصوص آن انجام میشود و ما در اعتباربخشی بیمارستانها سنجههایی را گذاشتهایم که این اعتباربخشی در صورتی که موازین شرعی رعایت نشود اجازه نخواهد داد که این بیمارستانها بتوانند رتبههای عالی را کسب کنند. یک بیمارستان وقتی از درجه عالی و یک به درجه 2 و 3 سقوط میکند تقریباً از حیّز انتفاع ساقط میشود.
وی افزود: فرهنگ جامعه در بخشهای مختلف به هم ارتباط دارد نمیتوان موضوع فرهنگ را به طور جزیرهای مدیریت کرد بالاخره بیمارستانهای ما نیز بخشی از کل جامعه هستند و من معتقدم که پرستاران ما افراد شریف و متعصبی هستند و حضور آنها را باید در جنگ، دفاع مقدس و زلزله دید.
ادامه دارد...