به گزارش ایلنا، در این نشست یک روزه که با حضور بیش از 200کارآفرین و فعال مهم اقتصادی کشور برگزار شد دکتر غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی،دکتر اوحدی مشاور معاون اول رئیس جمهوری، مهندس سید محمد صدر هاشمی نژاد رئیس کانون کارآفرینان توسعه گرا، دکتر حسین سلطانینیا دبیرکل و نایب رییس کانون کارآفرینان توسعه گرا ،مهندس محمد عطاردیان عضو شورای عالی کانونکارآفرینان توسعه گرا و رییس کانون عالی کارفرمایان کشور، دکتر مصطفوی از مدیران سازمان برنامه و بودجه، دکتر گلابتونچی دبیرکل سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران، مهندسنادر عطایی رئیس هیات مدیره کانون کارآفرینان توسعهگرا، مهندس علیرضا محمدی دانیالی عضو هیات مدیرهکانون کارآفرینان توسعه گرا ،ناصر معدلی عضو شورای عالی سندیکای شرکتهای ساختمانی، محمدحسن کرمانی عضو شورای کانون کارآفرینان توسعه گرا و و مهندس دادمان عضو هیات مدیره سندیکای شرکتهای ساختمانی، و کارآفرینان بخش خصوصی سخنرانی کردند.
در این نشست چاره اندیشی مهمترین مسائل مربوط به توسعه نیافتگی اقتصاد کشور و چالشهای پیش رو در دو پنل تخصصی ، مدیران و کارآفرینان بخش خصوصی و پنل دوم با موضوع نمایندگان دولت و مجلس شورای اسلامی بررسی شد.
نداشتن سهم مناسب از بازار کشورهای همسایه به دلیل بی توجهی به بخش خصوصی است
دبیرکل کانون کارآفرینان توسعه گرا با اشاره به اینکه سهم ایران از واردات 15 کشورهای همسایه فقط 14.5 میلیارد دلار است یادآور شد: این در حالی است که سهم این کشورها بیش از 1300 میلیارد دلارواردات دارند!
به گزارس روابط کانونکارآفرینان توسعه گرا، دکتر حسین سلطانی نیا دبیرکل و نایب رییس کانون کارآفرینان توسعه گرا با بیان این نکته که سهم کشور ترکیه از واردات کالای تنها سه کشورهمسایه ما بیش از سهم ایران از همه کشورهای همسایه است خاطر نشان کرد : سهم اقتصاد ایران نیز از توسعه ناخالصی داخلی با احتساب نفت 481 میلیارد دلار در چهار سال گذشته بوده است و این در حالی است که اقتصاد ترکیه در چهار سال گذشته تولید ناخالصداخلی 781 میلیارد دلار ی را تجربه کرده است.
وی افزود : این تجربه تلخ براین معناست که اقتصاد ایران نه تنها امکان اول شدن در منطقه را ندارد بلکه با اقتصاد بدون نفت
تنها یک چهارم اقتصاد ترکیه هستیم و این یک معضل برای اقتصاد ماست.
دبیرکل کانون کارآفرینان توسعه گرا با تاکید بر اینکه کانون به دنبال تحقق منشور بخش خصوصی برای نجات اقتصاد کشور
است خاطرنشان کرد: تحقق اقتصادی کشور با محوریت بخش خصوصی در راستای تآمین منافع ملی حاصل میشود.
وی از ارسال بسته انتظارات بخش خصوصی به مقام معظم رهبری سران سه قوه خبرداد و اعلام کرد : انتظارات بخش خصوصی این
است که به انتظارات و پیشنهادات بخش خصوصی توجه گردد و آن چیزی که که بسیاری از فعالان و دلسوزان بخش خصوصی در کانون کارآفرینان توسعه گرا با هم هم صدا شده اند تا راه توسعه کشور را از این طریق هموار نمایند.
مهندس سید محمد صدر هاشمی نژادرئیس کانون کارآفرینان توسعه گرا:
نسخه شفابخش اقتصاد ایران توجه به اقتصاد بازار آزاد (رقابتی) است
رئیس کانون کارآفرینان توسعه گرا در نشست چاره اندیشی کارآفرینان بخش خصوصی با مجلس و دولت با تاکید براینکه نسخه شفابخش اقتصاد کشور توجه به اقصاد آزاد و رقابتی یا همان اقتصاد مقاومتی است گفت :در حال حاضر مشکل اصلی اقتصاد کشور توسعه نیافتگی است.
به گزارش روابط عمومی کانون کارآفرینان توسعه گرا مهندس سید محمد صدر هاشمی نژاد در این نشست کارآفرینی با اشاره به
مشکلات و معضلات توسعه نیافتگی کشور گفت : اقتصاد کشورمان بدون احتساب نفت تنها یک چهارم اقتصاد ترکیه است و این
برای کشوری که میخواهد اقتصاد اول منطقه باشد یک فاجعه است.
وی نسخه اقتصاد اجتماعی را پروژه شکست خورده در همه جای دنیا از جمله چین و شوروی سابق عنوان کرد و گفت : کشوری مثل روسیه زمانی در مسیر اقتصاد توسعه یافته قرار گرفت که از نگاه سوسیالیستی فاصله گرفت و به اقتصاد بازار آزاد روی آورد.
رئیس کانون کارآفرینان توسعه گرا با اشاره به اینکه دولت درک درست و اطلاعات صحیحی از بخش خصوصی ندارد یادآور شد:
مسیر توسعه کشور از محافل دولتی بیرون نمیآید و همه بحثهایی که در این محافل صورت میگیرد بی فایده است. و علاج
مشکلات درتوجه به بازار آزاد و رقابتی و یافتن مسیر توسعه توسط کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی است که سران قوا
و کشور باید به آن توجه نماید.
دکتر غلامرضا تاج گردون رئیس کمسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی:
آمادگی کامل داریم تا پیشنهادات بخش خصوصی را برای مصوبات بودجه استفاده کنیم
رئیس کمسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از تشکیل کانون کارآفرینان توسعه گرا به عنوان یک حرکت جدی و سازنده از سوی بخش خصوصی یاد کرد و اعلام کرد: آمادگی کامل داریم تا پیشنهادات بخش خصوصی را برای مصوبات بودجه استفاده کنیم و آنها را در برنامه توسعه اقتصادی کشور به کار ببندیم.
دکتر غلامرضا تاج گردونبا اشاره به اینکه توجه کافی به بخش خصوصی نشده است یادآور شد: مهمترین حرکتی که می تواند برای توسعه اقتصادای کشور صورت بگیرد از سوی بخش خصوصی است و در حال حاضر این بستر برای نقش آفرینی بخش خصوصی تا حدودی فراهم است و مجلس برای شنیدن همه نظرات و پیشنهادات فعالان و مدیران بخش خصوصی آماده است.
وی با اشاره به اینکه در همه مسائل و مشکلات کشور یک سر آن دولت و یک سر دیگر آن بخش خصوصی است تاکید کرد: این حرکتی که تحت عنوان کانون کارآفرینان توسعه گرا آغاز شده است می تواند در حوزه های مختلف و به طور جدی و مداوم دنبال شود تا بتوانیم به مشکلات اقتصادی کشور فائق آئیم.
مشاور معاون اول رئیس جمهوری:
بدون بخش خصوصی کارآمد راه به جایی نمی بریم
مهندس اوحدی مشاور عالی معاون اول رئیس جمهوری در حوزه سرمایه گذاری و گردشگری نیز در این نشست با انتقاد از عدم حضور مسئولان بانک مرکزی و سایر مدیران بانکی تاکید کرد: همه تلاش خود را برای شنیدن صدای فعلان بخش خصوصی به کار خواهیم بست و حمایت های خوبی را از طریق صندوق توسعه ملی و توسعه گردشگری برای توسعه اقتصادی از طریق بخش خصوصی دنبال می کنیم.
مهندس اوحدی از ایجاد کانون کارآفرینان توسعه گرا به عنوان یک حرکت جدی و جدید برای نقش آفرینی بخش خصوصی در حل مسائل اقتصادی کشور یاد کرد و اظهار داشت: تنها با حضور جدی بخش خصوصی و همکاری با مجلس و دولت می توانیم به اهداف خود در زمینه تحقق اهداف برنامه های توسعه دست خواهیم یافت.
وی بر توسعه اقتصادی کشور از طریق صادرات و ورود به بازارهای منطقه و جهان تاکید کرد و گفت: بازار کشورهای منطقه از جمله عراق و روسیه و ... سهل و ممتنع است و باید با همت خود بخش خصوصی ورود خود را تضمین کنیم و سهم خود را از
تا میلیارد دلار فعلی به سطح مناسب ارتقاء دهیم.
رئیس کانون کارآفرینان توسعه گرا:
کمیته نه نفره برای حل مشکلات اقتصادی کشور تشکیل می شود
رئیس کانون کارآفرینان توسعه گرا با اشاره به اینکه این کانون به عنوان یک تشکل فعال برای حل مشکلات اقتصادی کشور نقش آفرینی خواهد کرد و اهداف آن در سطح ملی و بین المللی دنبال می شود اظهار داشت: یکی از نتایج و خروجی های این نشست چاره اندیشی تشکیل کمیته نه نفره برای حل مشکلات اقتصادی کشور در زمینه ها و بخش های مختلف است.
مهندس سید محد صدر هاشمی نژاد با اشاره به استقبال خوب نمایندگان دولت و مجلس و رسانه ها از نخستین نشست چاره اندیشی با فعالان بخش خصوصی اظهار داشت: این کمیته نه نفره شامل سه نفر از مجلس، سه نفر نماینده دولت و سه نفر از بخش خصوصی است که بزودی کار خود را آغاز می کنند.