مازندمجلس: تحریمها و خط و نشان کشیدنها بیشتر برای پاسخ دادن و راضی کردن مخالفان برجام است که مشاهده میکنند رئیسجمهوری آمریکا در طول یک سال بعد از روی کار آمدن خود مکررا علیه برجام حرف میزند ولی اقدامی علیه آن نمیکند.
بازگشت به شرایط هستهای پیش از تحریم موجب تمدید تعلیق تحریمهای هستهای شد
وی ادامه داد: خروج آمریکا از توافق هستهای جدا از آن که نقض توافقی چندجانبه و بینالمللی محسوب میشود و هزینههای سیاسی زیادی برای کاخ سفید به دنبال دارد و با توجه به اینکه در این مدت اتحادیه اروپا و دیگر شرکای برجام فشارهای بسیار زیادی را به واشنگتن وارد کردند، آنچه موجب تمدید تعلیقهای هستهای شد - احتمالا ترامپ همین کار را دفعه بعد نیز انجام شد – این بود که ایران بدون برجام، هم از نظر کیفی و کمی به سطح پیش از دستیابی به توافق هستهای بازمیگردد و به نظر ایالات متحده، این وضعیت رسیدن به آستانه دستیابی به ساخت سلاح هستهای است.
این کارشناس ارشد مسائل آمریکا با اشاره به نگاه آمریکاییها به توانمندیهای هستهای ایران اظهار داشت: حجم مشخصی از سانتریفیوژها، حجم انبوهی از اورانیوم با درصد مشخصی از غنیسازی، از نظر واشنگتن، یعنی تهران توانایی ساخت سلاح هستهای را دارد.
آمریکا با جنجالآفرینی میخواهد امتیازات بیشتری را از ایران یا اتحادیه اروپا بگیرد
ابوالفتح با یادآوری تبلیغات و جنجالآفرینیهای دولت ترامپ تصریح کرد: دولت آمریکا تلاش میکند با جنجالآفرینی و ایجاد سروصدا ضمن ابهامآلود کردن فضا، امتیازات بیشتری را از ایران یا اتحادیه اروپا بگیرد و آنها را بیشتر تحت فشار قرار دهد.
وی درباره اظهارات ترامپ مبنی بر آنکه این آخرین باری است که توافق هستهای را تمدید میکند نیز خاطرنشان کرد: سه ماه پیش که ترامپ پایبندی ایران به توافق هستهای را اعلام نکرد، رئیسجمهور آمریکا براساس قانون بازبینی توافق هستهای ایران (اینارا) ضربالاجلی ۶۰ روزه را برای کنگره آمریکا در نظر گرفت. تصور ترامپ این بود که کنگره حکم به خروج آمریکا از برجام را میدهد یا آن که اقدام به اصلاح برجام میکند.
ترامپ از اقدام کنگره علیه برجام قطع امید کرده است/ آمریکا، اروپا را برای اصلاح برجام تهدید کرده است
این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی افزود: با وجود مخالفتی که نمایندگان جمهوریخواه کنگره با توافق هستهای دارند، مشخص بود که آنها تن به خروج از برجام و تغییر یک توافق بینالمللی نمیدهد.
ابوالفتح با بیان اینکه ترامپ از اقدام کنگره علیه برجام قطع امید کرده و این بار اتحادیه اروپا را تهدید کرده است که توافق هستهای را اصلاح کنند، ابراز داشت: تغییر برجام به راحتی ممکن نیست یعنی اگر اتحادیه اروپا هم راضی به تغییر توافق هستهای و اصلاح برجام شود، ایران، روسیه و چین مخالف تغییر آن هستند و این مسئله، مشکلی را برای ایالات متحده حل نمیکند.
خروج از برجام برای آمریکا آسان نیست/ آملی لاریجانی بلندپایهترین مقام تحریمی از سوی آمریکاست
وی اضافه کرد: اگر آمریکا تصور میکرد با خروج از برجام گرهی از مشکلاتش را باز میشود، حتما آن کار را میکرد و دیگر خط و نشان نمیکشید؛ کاری که آ مریکا با یونسکو، توافق اقلیمی آب و هوا و... انجام داد. این که این روند یک سال طول کشیده و کنگره نیز نتوانسته است این کار را انجام دهد، نشان میدهد خروج از برجام برای آمریکا آسان نیست.
این کارشناس ارشد مسائل آمریکا درخصوص تحریم ۱۴ شخصیت حقوقی و حقیقی توسط وزارت خزانهداری آمریکا هم بیان کرد: در این تحریمها شاهد حضور نام رئیس قوه قضاییه هستیم. آیتالله لاریجانی بلندپایهترین مقامی است که آمریکا در طول سالهای اخیر نامش را در لیست تحریمها قرار داده است. درباره اینکه این تحریمها چقدر موثر است، باید گفت که رئیس قوه قضاییه نه حساب و اموالی در ایالات متحده دارد که توقیف شود و نه قصد سفر به آمریکا را دارد.
تحریمها و خط و نشان کشیدنها برای راضی کردن مخالفان برجام است
ابوالفتح یادآور شد: این تحریمها و خط و نشان کشیدنها بیشتر برای پاسخ دادن و راضی کردن مخالفان برجام است که مشاهده میکنند ترامپ در طول یک سال ریاست جمهوریاش مکررا علیه برجام حرف میزند ولی اقدامی علیه آن نمیکند. در واقع، این کار ژستی است که نشان دهند کاخ سفید ارادهای جدی برای مخالفت با ایران یا ابراز همدردی با معترضان دارد. احتمالا آمریکا معافیتهای صداوسیما را هم تمدید نخواهد کرد و فشارهای غیربرجامی را افزایش میدهد.
منبع : نامه نیوز