مازندمجلس: یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: آقای هاشمی در حوزه سیاسی آن اهتمامی که مورد نظر جریان اصلاحطلبی بود را کمتر داشت، اما در حوزه اقتصاد، مسائل فرهنگی و حتی سیاست خارجی، اصلاحات مورد توجه مرحوم هاشمی بود.
فیضالله عرب سرخی گفت:من از ابتدای دوره وزارت ارشاد تا پایان ریاست جمهوری کنار آقای خاتمی بودم. همواره نزدیکی عاطفی بین آقای خاتمی به عنوان رهبر اصلاحات و آیتالله هاشمی را دیدهام. کنش عاطفی قوی بین این دو وجود داشت. حتی هنگامی که سیدمحمد خاتمی مجبور شد از دولت سازندگی به عنوان وزیر ارشاد استعفا بدهد و کنار رود، آقای هاشمی ناراضی بود. آقای خاتمی هم به سختی این کار را انجام داد.
وی افزود: وقتی به متن استعفای سیدمحمد خاتمی نگاه کنید در آن گلهای از آقای هاشمی نمیبینید. همچنین آقای خاتمی در پنج سال ریاست کتابخانه ملی، همواره در کنار آقای هاشمی بودند. البته باید تأکید کنم انتقاد برخی از چهرههای اصلاحطلب به معنی انتقاد همه جریان اصلاحات از آقای هاشمی نیست.
این فعال اصلاح طلب درباره انتخابات سال 84 هم گفت: آقای هاشمی به دلیل پیشینهای که داشتند همواره ۳۰درصد از رأی جامعه را داشت و این رأی خیلی بالا و پایین نمیشد، بنابراین برای ما قطعی بود آقای هاشمی به دور دوم راه پیدا میکند. محل بحث اینجا بود که نفر دوم هر کسی که باشد میتواند رأیها را به نفع خود در صندوق بریزد، زیرا آقای هاشمی به دلایلی که در آن مقطع زمانی وجود داشت رأیش بالا نمیآمد بنابراین فکر میکردیم باید یک نفر را همراه آقای هاشمی به دور دوم بفرستیم. اگر خود آقای هاشمی رأی میآورد دغدغهای نبود و اگر نفر دوم ما هم رأی میآورد که چه بهتر، اما این تلاشها به دلیل خطاهای ما که همان تعدد نامزدها بود به ثمر نرسید.
وی در پاسخ به این سوال که چرا همواره آقای هاشمی مورد نقد و هجمه قرار میگرفت؟ گفت: برای اینکه ایشان شناسنامه انقلاب بود و آدم بزرگی به حساب میآمد. آیتالله هاشمی جای خیلیها را تنگ میکرد. آقای هاشمی پیش از انقلاب امام(ره) را همراهی میکرد و بعد از انقلاب جایگاه بسیار ممتازی داشت. به خاطر همین دلایل نمیشود آقای هاشمی را نادیده گرفت، پس دست به تخریبش میزدند.ایشان روحیهای داشت که پاسخ افراد را نمیداد. شاید فکر میکردند اگر جواب افراد را بدهد به آنها و حرفهایشان رسمیت بخشیده است، آن هم در حالی که مسؤولیتی ندارند.
منبع : نامه نیوز