وی با اشاره به اینکه از کل صادرات کشور 53 درصد مربوط به بخش صادرات غیرنفتی بوده است، گفت: صادرات کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو درصد کاهش داشته است.
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران هدفگذاری صادراتی کشور براساس برنامه ششم توسعه را 40 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: از این رقم 31 میلیارد و 600 میلیون دلار معادل 80 درصد آن محقق شده است.
وی با بیان اینکه براساس کارشناسی فنی سهم کالاهای مصرفی در بخش واردات ناچیز بوده و کالاهای سرمایهای و خط تولید بیشتر بوده است، عنوان کرد: در زمینه نهادههای دامی، ذرت، سویا و برنج واردات داشتیم.
نوری با اشاره به اینکه با احتساب صادراتی که از سایر مبادی گمرکی کشور انجام شده، میزان صادرات کالاها از استان همدان 500 میلیون دلار بوده است، تصریح کرد: آنچه در بودجه برای یارانههای صادرات دیده شده 400 میلیارد تومان بود که 50 میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد و از این میزان 870 میلیون تومان سهم استان همدان بوده است.
وی عنوان کرد: در سازمان توسعه تجارت سهمیه استانی قائل نبوده و هر استانی که صادرات بیشتر داشته و ارتباطات مناسب باشد، پروندهها به موقع تشکیل شده و یارانههای صادراتی پرداخت میشود.
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران اظهار کرد: به صادرات ملی نگاه کرده و استانها را رقیب همدیگر نمیدانیم بلکه رقبای صادرکنندگان هند، چین و ترکیه هستند.
وی تصریح کرد: در 9 ماهه امسال 20 درصد صادرات کشور به چین، 15 درصد به امارات، 14.5درصد به عراق، 9.5 درصد به کره جنوبی و 6 درصد به افغانستان انجام شده است.
نوری با اشاره به اینکه 25 درصد واردات کشور از چین و 17 درصد از امارات بوده است، تصریح کرد: در سال آینده سازمان برنامه و بودجه قولهایی خوبی داده که منابع آن در بودجه تصویب میشود.
وی بیان کرد: امروزه سازمانهای توسعه تجارت در کشورهای توسعه یافته نقش خود را از توزیع مشوق به سمت ارائه دهنده سرویس و خدمات تغییر داده است.
ذ/2346