مازندمجلس: معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: در رابطه با اظهار مخالفت سازوکار و ظرفیتهای قانونی خوبی وجود دارد اما این ظرفیتها به خوبی استفاده نشده است.
به گزارش نامه نیوز وی افزود: امروز شاهد دو جریان هستیم؛ یک جریان کوچک، ضعیف و بسیار حقیر اما سازماندهی شده که اغتشاشات چند روز گذشته را ایجاد کرد و یک جریان وسیع و اقیانوس گونه مردمی که امروز مشاهده کردیم.
معاون فرهنگی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: در این جریانات که اتفاق افتاد و از مشهد به خاطر نه به گرانی آغاز شد و سپس تبدیل به چیز دیگری شد سه گونه مختلف اعتراض به شکل نقد، اعتراض ظاهر در شهر به شکل تظاهرات و اغتشاشات مشاهده شد.
صادقی در ادامه اظهار کرد: نقد معمولا در عرصه فضاهای علمی و رسانهای اتفاق میافتد و باید وجود داشته باشد. هر چند در دورهای که به سر میبریم نقد به صورت قوی کمتر مشاهده میشود.
وی افزود: تجمعات مختلفی گاه به گاه داشتهایم مثلا گاهی به یک تصمیم قضایی اعتراض شده، گروهی جمع میشدند و اعلام نظر میکردند و بعد هم با صحبتهای مسئولان قضایی پراکنده میشدند و وعدههایی داده و پیگیری شده است.
صادقی با اشاره به اصل ۲۷ قانون اساسی عنوان کرد: این اصل اجازه به ایجاد تجمعات و تظاهرات است که دو قید مهم دارد که تجمع حتما مسلحانه و مخل نباشد و در مبانی اسلامی و کیان اسلام و نظام اخلال ایجاد نکند.
وی در رابطه با مرجع تشخیص این دو شرط بیان کرد: قانون مربوط به احزاب مرجع تشخیص این دو شرط را کمیسیون ماده ۱۰ احزاب تعیین کرده است که بعد از آن دستورالعملهایی که از سوی دولت به وزارت کشور داده شده بخشی از آن را به استانداریها و فرمانداریها و شورای تامین استان واگذار کرده است و وقتی تبدیل به تظاهرات بزرگ شود حتما باید کمیسیون در این زمینه نظر بدهد.
معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: گاهی نیاز به اظهار مخالفتی وجود دارد که در این رابطه سازوکار قانونی را داریم، ظرفیتهای قانونی خوبی هم از قانون اساسی و قوانین عادی و حتی آییننامه هم در این رابطه داریم، اما بسیار ظرفیتهای خوبی وجود دارد که هنوز از این ظرفیتها به خوبی استفاده نشده است.
منبع : نامه نیوز