انحصار وراثت به خصوص در خانوادههایی که دارای جمعیت زیاد هستند، بسیارپیچیده و نیازمند دانش کافی است که میبایست از وکیل انحصار وراثت استفاده شود.
براساس قانون مالیات های مستقیم، وراث یک فرد به سهطبقه زیر تقسیم می شوند :
·طبقه اول : پدر، مادر ، شوهر ، زن ، فرزندان و اولاد فرزندان
·طبقه دوم : اجداد، خواهر ، برادر و فرزندان آنها
·طبقه سوم : عمو، عمه ، دایی ، خاله و فرزندان آنها
مدارک انحصار وراثت به شرح زیر است:
·ارائه اصل گواهیفوت و کپی برابر اصل شده آن
·نام تمامی وراثباید در فرم مخصوص دادگستری نوشته و ۲ نفر از اشخاصی که وراث و متوفی را میشناسنددر یکی از دفاتر اسناد رسمی میبایست آن را امضا کرده و امضای آنها نیز توسط دفاتراسناد رسمی گواهی شود .
·وراث باید پس ازفوت متوفی لیست کلیه اموال و داراییهای منقول و غیرمنقول متوفی را به اداره داراییحوزه محل سکونت متوفی ارائه نمایند و رسید آن را دریافت داشته و به همراه تقاضای گواهیانحصار وراثت به دادگاه تقدیم نمایند .
·متقاضی میبایستعلاوه بر شناسنامه خود کپی برابر اصل شده شناسنامه سایر وراث را نیز تهیه و به دادگاهتقدیم نماید ارائه اصل شناسنامهها جهت ملاحظه توسط مدیر دفتر دادگاه الزامی است.
·پس از تهیه مدارکفوقالذکر متقاضی باید دادخواستی به خواسته صدور گواهی انحصار وراثت تنظیم و همراهمدارک یادشده به دادگاه ارائه نماید.
مراحل انحصاروراثت عبارتند از:
1. گرفتن فرم مخصوص دادگستری
2. تعیین تمامی وراث که لازم است در این مرحله از وکیلانحصار وراثت مشاوره گرفته شود.
3. تعیین اموال منقول و غیرمنقول و پرداخت مالیات بر ارث
4. مراجعه به شورای حل اختلاف
5. ارسال آگهی به روزنامه توسط شورای حل اختلاف
6. بررسی و تعیین تکلیف اعتراضات
7.تقسیم ارث
انحصار وراثتبا توجه به تعداد افراد درگیر در آن و نیز عدم توافق تمامی افراد در بسیاری ازمواقع بسیار مشکل و تنش زا و گاها موجب اختلاف و کدورت بین افراد میشود. در اینمواقع توصیه میشود از یک وکیل انحصار وراثت مشاوره حقوقی گرفته شود، تاروند انحصار وراثت به سهولت و براساس قانون انجام میشود. موسسه حقوقی وکلایدادگستر ، در زمینه مشاورهحقوقی انحصار وراثت دارای تیمی بسیار قوی میباشد.برای مشاوره حقوقی انحصار وراثت با موسسه تماس بگیرید.
خط پاسخگویی وکلای دادگستر : ۷۷۷۲۸۴۵۴ – ۰۲۱(۲۰ خط ویژه)