مازندمجلس: یک تحلیلگر در آذربایجان تحلیلی از دلیل همنوایی فرانسه با مواضع تند رئیسجمهور آمریکا علیه برنامه موشکی ایران ارائه کرده است.
خبرگزاری «ترند» آذربایجان در مطلبی به قلم «آذر احمدبایلی» به تشریح دلایل حمایت فرانسه از مواضع تند «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا علیه برنامه موشکی و فضایی ایران پرداخته است.
در این تحلیل آمده است: «واکنش رسمی تهران به اظهارات امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه در جریان بازدید او از منطقه خلیج فارس درباره فعالیتهای منطقهای و برنامه موشک بالستیک ایران، تعجبآور نبود چرا که ایران هیچ انتقادی از رفتارهایش را بدون پاسخ نمیگذارد.»
تنشها میان ایران و فرانسه در ماه نوامبر زمانی افزایش یافت که رئیسجمهور ماکرون حمایتش از مواضع رئیسجمهور آمریکا در مسائل غیرهستهای را به نمایش گذاشت.
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه هم هفته گذشته گفت پاریس و واشنگتن مصمم هستند فشارها علیه ایران بر سر برنامه موشکهای بالستیک این کشور، را از جمله از طریق تحریمها افزایش دهند.
ترند نوشته است: «موضوع واقعا تعجبآور این است که چرا در مقایسه با بریتانیا، آلمان و سایر قدرتها که به نحو کر کنندهای سکوت اتحاذ کردهاند تنها فرانسه است که در حال ابراز نگرانی درباره فعالیتهای غیرهستهای است؟»
این خبرگزاری با بیان اینکه انتقادهای فرانسویها حول محور توسعه برنامه موشکی ایران استوار است مینویسد: «ایران برنامه دارد جزو ده کشور فعال در عرصه فضایی باشد. رئیس سازمان صنابع هوا و فضای ایران، رضا تقیزاده در سال 2008 گفت که ایران قصد دارد در یک دهه آینده یک سفینه حامل انسان به فضا بفرستد.»
«همه اینها چه ارتباطی با فرانسه دارند؟ حدسی که در زیر زده میشود ممکن است کاملاً نادرست و غیرواقعی باشد، اما طرح آن برای یکبار، خالی از لطف نیست.»
«آریاناسپیس یک شرکت معروف فرانسوی، به عنوان شرکتی پیشرو در ارائه خدمات پرتاب ماهواره شناخته میشود. در 2004، آریاناسپیس 50 درصد از سهم بازار برای ارسال ماهواره به مدار زمین است. تونی توما، مدیر فروش سابق شرکت آریاناسپیس در دوران حضورش در این سمت گفت که بازار خاورمیانه برای این شرکت بسیار مهم است.»
او گفت: «منطقه خاورمیانه بزرگ کماکان یک بازار راهبردی برای شرکت ما است. امروز، ما 19 ماهواره مخابراتی را برای این منطقه در مدار قرار دادهایم که به منزله 70 درصد سهم بازار است.»
ترند مینویسد: «فرانسه نمیخواهد شاهد حضور رقیبی دیگر در صنایع هوا و فضا با همان پایگاههای فضایی و قابلیتهای خودش باشد.»
در پایان این گزارش آمده است: با نگاهی به اینکه ایران چگونه توانسته زمینههای مختلف دانش از جمله فناوریهای هستهای، سلولهای بنیادی، فناوری نانو و غیره را توسعه دهد، به نظر میرسد که این یک واقعیت باشد که جمهوری اسلامی اگر اجازه یابد، ممکن است بعد از مدتی تجربیات خود در زمینه موشکهای بالستیک را به زمینههای تجاری، پرتاب ماهواره و اعزام انسان به مدار زمین، گسترش دهد.
منبع : نامه نیوز