برگزیده ها
دولت مکلف به انجام بازسازی قنوات و احداث سدهای انتقال آب برای مقابله با کم‌آبی شد

مازندمجلس: نمایندگان مجلس در مصوبه خود تکلیف جدیدی را برای دولت تعیین کردند که برای مقابله با بحران کم‌آبی علاوه بر توسعه روش‌های آبیاری نوین نسبت به بازسازی و نوسازی قنوات هم اقدام کند.

مازندمجلس: نمایندگان مجلس در مصوبه خود تکلیف جدیدی را برای دولت تعیین کردند که برای مقابله با بحران کم‌آبی علاوه بر توسعه روش‌های آبیاری نوین نسبت به بازسازی و نوسازی قنوات هم اقدام کند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، نمایندگان در جریان نشست علنی مجلس که به بررسی طرح اصلاح تبصره بند ب ماده ۳۵ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اختصاص داشت، این طرح را به تصویب رساندند.

بر این اساس نمایندگان با ۱۷۴ رای موافق ۶ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۱۸ نماینده حاضر در صحن به این طرح رای دادند که براساس ماده واحده آن بعد از عبارت «توسعه روش‌های آبیاری نوین» عبارت «بازسازی و نوسازی قنوات، احداث سدهای معیشتی انتقال آب از طریق لوله به مزارع» اضافه می‌شود.

همچنین براساس تبصره این طرح اصلاح انجام شده در ردیف هزینه‌ای جدول شماره ۹ قانون بودجه سال ۹۶ کل کشور که تحت عنوان اجرای طرح های آبیاری تحت فشار به وزارت جهاد کشاورزی اختصاص یافته بود، اعمال می‌شود.

براساس ماده ۳۵ قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف است به منظور مقابله با بحران کم‌آبی، رهاسازی حقآبه‌های محیطی برای پایداری سرزمین، پایداری و افزایش تولید در بخش کشاورزی، تعادل بخشی به سفره‌های زیرزمینی و ارتقای بهره‌وری، جبران تراز آب، به میزانی که در سال پایانی اجرای قانون برنامه ۱۱ میلیارد مترمکعب شود، اقدامات لازم را به عمل آورد.

براساس بند ب این ماده نیز باید توسعه روش‌های آبیاری نوین، اجرای عملیات آب و خاک (سازه‌ای و غیرسازه‌ای)، توسعه آب‌بندها و سامانه‌های سطوح  آبگیر حداقل به میزان ۶۰۰ هزار هکتار در سال انجام شود که در این بند اصلاحات انجام شده اعمال شد.

توسعه قانون براساس آبیاری برنامه روش‌های اجرای بازسازی نمایندگان قنوات مقابله کم‌آبی اختصاص کشاورزی پایداری اعمال عبارت اصلاح بحران انتقال احداث مصوبه سدهای نوسازی تبصره
اخرین اخبار