برگزیده ها
طرح افزایش حقوق نمایندگان برای تصویب بودجه‌ای بدون خط‌مشی اقتصادی/هیبت دولت با عدم تحقق وعده‌ اقتصادی فروریخت

مازندمجلس: یک استاد اقتصاد با تأکید بر اینکه نحوه بودجه‌ریزی شکاف طبقاتی را افزایش می‌دهد، گفت: همزمانی طرح افزایش حقوق نمایندگان برای تصویب سریع لایحه بودجه بدون خط مشی‌گذاری اقتصادی است.

مازندمجلس:ابوالقاسم حکیمی‌پور در مورد لایحه بودجه 97 گفت: رئیس جمهور در هنگام تقدیم لایحه بودجه به مجلس شورای اسلامی بیان کرد که بودجه سال 97 در راستای از بین بردن فقر مطلق و بیکاری تهیه شده است، در حالی که از بین بردن فقر و بیکاری فرآیندی کوتاه مدت و یک ساله نیست و حداقل به 10 تا 12 سال زمان نیاز دارد. 

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بودجه 97 انقباضی تهیه شده است، گفت: با بررسی بودجه‌ای که برای وزارت جهاد کشاورزی در نظر گرفته شده و با توجه به افزایش قیمت حامل‌های انرژی، موادغذایی، مواد اولیه کشاورزی، مهاجرت روستاییان به شهرها نشانه‌ای از فقرزدایی در این بودجه در بخش کشاورزی وجود ندارد.

حکیمی‌پور با بیان اینکه بودجه اختصاص یافته به وزارت صنعت، معدن و تجارت هم نشانی از رفع بیکاری ندارد، گفت: بیش از 60 درصد از صنایع کوچک و متوسط کشور با کمتر از 30درصد ظرفیت اسمی خود فعالیت می‌کنند و برای بخش صنایعی که می تواند بیکاری را از بین ببرد، بودجه‌ای تخصیص داده نشده است. 

* نحوه بودجه‌ریزی دولت شکاف طبقاتی را افزایش می‌دهد

وی با تاکید بر اینکه فقر در حال گسترش است، بیان داشت: در 5 سال گذشته فقر افزایش یافته و طبقه متوسط جامعه در حال از بین رفتن است. 

حکیمی‌پور اظهار داشت: بودجه‌ریزی کشور طبقات اقتصادی جامعه را به سمت طبقات ثروتمند و فقیر مطلق سوق می‌دهد و طی 4 یا 5 سال آینده با قشر عظیمی از مردم که در فقر مطلق هستند، مواجه خواهیم شد. 

* هیبت دولت با عدم تحقق وعده‌های اقتصادی فروریخت

حکیمی‌پور اظهار داشت: هیچ‌کدام از وعده‌های اقتصادی رئیس جمهور طی سال‌های گذشته محقق نشده و هیبت دولت با عدم تحقق این وعده‌ها زیر سایه رفته است. 

این کارشناس اقتصادی گفت: در دورنمای اقتصادی و نحوه بودجه‌ریزی دولت برخلاف وعده‌های رئیس جمهور نشانه‌ای از رفع بیکاری و فقرزدایی وجود ندارد. 

وی با اشاره به حذف یارانه‌های نقدی گفت: اگرچه قدرت خرید یارانه نقدی 45500 تومانی سال 88 اکنون 8 هزار تومان است و رقم ناچیزی است، اما دولت هنوز در مورد این که به چه کسانی باید یارانه بپردازد تردید دارد.

حکیمی‌پور با اشاره به اینکه قبل از انتخابات ریاست جمهوری می‌گفتند، حذف یارانه‌بگیران عادلانه نیست، گفت: اما الان می‌گویند یارانه باید قطع شود، در حالی که برای این کار هنوز کار پژوهشی انجام نشده است. 

این استاد اقتصاد با تأکید بر اینکه برای حذف یارانه‌بگیران بانک مرکزی باید خط فقر را تعیین کند، گفت: بانک مرکزی اعلام می‌کند که کسانی که درآمد کمتر از 3.5 تا 4 میلیون تومان دارند زیر خط فقر هستند و بنابراین کسانی که بیش از این درآمد را دارند، نباید یارانه بگیرند در حالی اکثر کارمندان دولت و حقوق بگیران سازمان مبلغی کمتر از این رقم را حقوق دریافت می‌کنند. 

وی با اشاره به اینکه دولت می‌گوید که نباید به حساب‌های مردم سرکشی کرد، افزود: این درحالی است که عده‌ای میلیاردها تومان سپرده در بانک دارند، اما حقوق ناچیز بازنشستگی و کارمندی دریافت می‌کنند و این افراد هم جزء یارانه‌بگیران هستند. 

* معیار حذف یارانه‌بگیران مشخص شود

حکیمی‌پور با بیان اینکه معیار حذف 34 میلیون یارانه بگیر مشخص نشده است، گفت: شناسایی افرادی که زیر خط فقر هستند، از طریق شناسایی افرادی که تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد خمینی و سازمان‌های وابسته به شهرداری هستند، کار آسانی است. 

وی با تأکید بر اینکه لایحه بودجه 97 به شکل عملیاتی برنامه‌ریزی نشده است، گفت: این لایحه بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسولان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و دست‌اندرکاران تحت بده‌بستان‌های سیاسی تهیه و تنظیم شده است . 

حکیمی‌پور اظهار داشت: در روزهای تصویب بودجه، افزایش حقوق نمایندگان مجلس مطرح می‌شود و با این کار نقش نظارتی مجلس زیر سایه می‌رود، زیرا به نظر می‌رسد که دولت می‌خواهد با این پیشنهاد نمایندگان بدون اتلاف وقت لایحه بودجه 97 را تصویب کنند. 

* خط مشی‌ اقتصادی در لایحه بودجه 97 دیده نمی‌شود

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در لایحه بودجه 97 خطی مشی‌گذاری اقتصادی مشاهده نمی‌شود، گفت: بودجه 97 بدتر از بودجه سال‌های قبل تنظیم و تدوین شده است. 

وی افزود: به عنوان مثال برای 293 طرح فقط 20 میلیارد تومان بودجه اختصاص یافته است، در حالی که هر فردی می‌داند، بودجه لازم برای این طرح‌ها صدها میلیارد تومان است. 

حکیمی‌پور با تأکید بر اینکه در اختصاص بودجه به بخش‌های مختلف ناهماهنگی وجود دارد، گفت: بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور 33 میلیارد تومان اختصاص داده شده است، در حالی که این سازمان هیچ‌گونه عملکرد پژوهشی ندارد. 

وی افزود: نه تنها تاکنون در مورد یارانه‌ها کار پژوهشی صورت نگرفته است، بلکه در 4 سال گذشته یک سازمان پژوهشی در مورد عملکرد وزرا هم تشکیل نشده و کاری انجام نشده است. 

ب

بودجه اقتصادی اینکه حکیمی‌پور لایحه تومان یارانه افزایش بیکاری اختصاص پژوهشی یارانه‌بگیران کارشناس ندارد نمایندگان وعده‌های اشاره افزود اظهار بودجه‌ای تصویب دارند تأکید کسانی گذشته میلیارد جمهور کشاورزی برنامه‌ریزی یافته بودجه‌ریزی نمی‌شود عملکرد نباید مدیریت میلیون تنظیم شناسایی دریافت معیار افرادی جامعه اسلامی وزارت شورای فروریخت گفت‌وگو نشانه‌ای فقرزدایی سال‌های مرکزی طبقات می‌دهد متوسط درآمد
اخرین اخبار