مازندمجلس: رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ گفت: افزايش نرخ حامل هاي انرژي تبعاتي مانند افزايش حدود يک درصدي تورم و نيز کاهش اشتغال را در پي خواهد داشت به هر حال اين موارد بايد بررسي شود.
رحیم زارع نایب رئیس اول کمیسیون تلفیق بودجه 97 نیز در این باره گفت: بعید است دولت بتواند یکسال یارانه 33 میلیون نفر را حذف کند چون شناسایی بی نیازان یارانه دشوار است.زارع گفت: بعید است روش دولت موفقیت آمیز باشد زیرا کارمندان یا نیازمندانی هستند که با این که درآمد و حقوقشان اندک است نمی توانند ( شرم دارند از اینکه ) خودشان را نیازمند معرفی و به نهادهای حمایتی معرفی کنند و بگویند که ما به یارانه نیاز داریم.
تاجگردون در ادامه گفت: البته دولت یک بسته برای رفع فقر مطلق پیش بینی کرده است که دامنه آن گسترده تر از مددجویان کمیته امداد و بهزیستی است.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 97 درباره افزایش نرخ حامل های انرژی در سال آینده گفت: دولت قیمتی را هنوز اعلام نکرده است ولی محاسبات طبق آن چیزی که در بودجه آمده همان رقم 1500 تومان برای بنزین و 400 تومان برای گازوئیل در می آید.
این نماینده مجلس افزود: افزایش نرخ حامل های انرژی تبعاتی مانند افزایش حدود یک درصدی تورم و نیز کاهش اشتغال را در پی خواهد داشت به هر حال این موارد باید بررسی شود.
تاجگردون گفت: قطعا نمی توان یکباره قیمت حامل ها را به فوب خلیج فارس رساند، مدل های دیگری هم هست مثلا عرضه بنزین با محدودیت کارت و نامحدود بدون کارت با قیمت بیشتر یا تصویب قیمت کمتر مثلا 1200 تومان که باید همه این ها بررسی شود.
تاجگردون گفت: به نظر من باید در بحث حامل های انرژی به یک اصلاح ترکیبی فکر کنیم و باید در این باره بحث شود.
روش های دولت منجر به تورم می شود
در ادامه زارع گفت: پیشنهادها و روش های دولت منجر به تورم می شود از یک طرف یارانه ها را حذف کنیم، قیمت حامل های انرژی را افزایش دهیم و ... این ها همه سیاست های متناقض در دوران رکود است و باعث تورم خواهد شد زیرا افزایش نقدینگی موجب افزایش تورم و تداوم رکود و کاهش اشتغال خواهد شد.
تاجگردون با بیان این که آنچه ما می گوییم نظرات فردی ماست و هنوز بحث های کارشناسی با حضور نمایندگان و مسئولان و کارشناسان دولتی انجام نگرفته است، گفت: به هر حال تلاش مجلس این است که کمترین فشار اقتصادی و تورمی متوجه مردم شود.
منبع : نامه نیوز