وی با اشاره به حساس بودن صنعت برق، تصریح کرد: این صنعت دارای تکنولوژی بالا است و در یک عرصه نوآورانه به بروز و ظهور میرسد، از طرفی این صنعت دارای ویژگیهای خاصی در کشور و استان است.
مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه بر اساس سیاستهای وزارت نیرو، رسیدن کشور به وضعیت قابل افتخار در صنعت برق برنامهریزی شده است، بیان کرد: مصادیق این امر بسیار است، در همین رابطه جمهوری اسلامی ایران جزو چهار تا پنج کشور تولید کننده تولید گاز در سطح دنیا است.
وی همچنین به وضعیت نیروی انسانی در صنعت برق نیز اشاره کرد و گفت: نگاه به صنعت برق ایران افتخارآمیز است و وضعیت فعلی حاکی از آن است که در زمینه خودکفایی داخلی در همه بخشهای مربوط به نیروی انسانی و فعالیتهای تخصص محور به خوبی عمل شده است، از همین رو در قبال ورود تکنولوژیهای حساس و حیاتی نیز توانستهایم، کار را به سمت و سویی پیش ببریم که کشور دچار مشکل نشود.
کردی ادامه داد: برق صنعتی است که با تغییرات تکنولوژی بهروزتر میشود که در زمینه فناورانه به منصه ظهور میرسد و باید توجه داشت که صنعت برق صنعتی حساس بوده و روز به روز حمایت از آن بیشتر میشود.
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: اینکه در بخش غیرمولد 4 تا 5 درصد رشد مصرف انرژی را داشته باشیم برای ما قابل قبول نیست و این هم جزو خواص صنعت برق است و رشد متوسط 5درصدی را به صورت سالانه با آن مواجه هستیم و این رشد ربطی به سایر پارامترهای اقتصادی ندارد.
کردی از دیگر موضوعات مطرح در صنعت برق کشور را مزیتهای نسبی در تولید انرژی به ویژه انرژی نو اعلام کرد و افزود: صنعت برق در ایران صنعتی بالنده و خوداتکا است به طوری که بر اساس سیاستهای وزارت نیرو بعد از انقلاب اسلامی، صنعت برق به وضعیت قابل قبولی از خودکفایی رسیده است
وی در ادامه به مصرف فزاینده برق توسط برخی از بخشها اشاره و تصریح کرد: گاها شاهد آن هستیم که مصرف برخی از بخشها فزاینده بوده و این فزایندگی قطع نمیشود به طوری که در حال حاضر 5 درصد انرژی در کشور توسط بخش غیرمولد مصرف میشود، اما این مصرف ارتباط مستقیمی با سایر شاخصها از جمله رشد اقتصادی ندارد.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه قریب به 100 درصد تجهیزات استفاده شده در صنعت برق کشور تولید داخلی هستند، اضافه کرد: این موفقیت به دلیل ظرفیتی است که صنعت برق در بخشهای مختلف به خصوص در بخش نیروی انسانی دارد.
وی در ادامه ناترازی قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی فروش را یکی از مهمترین شاخصهای اقتصاد برق دانست و گفت: همه ساله قریب 5 تا 6 هزار میلیارد تومان کسری منابع در صنعت برق کشور وجود دارد.
کردی با اشاره به اینکه میزان قدرت خرید برق نسبت به درآمد سالانه برای شهروندان ایرانی بیش از دو برابر شهروندان اروپایی است، تصریح کرد: ایران جزو کشورهایی است که انرژی برق در آن به قیمت ارزانی ارائه میشود و این ارزانی در قیمت فروش انرژی است که بر این اساس و طبق آمار 1.2 درصد هزینه خانوارهای ایرانی به قیمت برق اختصاص دارد که اگر در این مبادلات منطق اقتصادی رعایت نشود، نمیتوان به فعالیت ادامه داد.
مدیرعامل شرکت توانیر در ادامه به موقعیت جغرافیایی استان اشاره کرد و گفت: طبق موقعیت کشور موقعیت ایران و وضعیت کشورهای همسایه به گونهای است که میتوان در رابطه با تبادل و صادرات برق اقدامات اساسی انجام داد.
وی ادامه داد: موقعیت کشور به گونهای است که توان تبادل با کشورهای ماوراء مرزی را نیز دارد و همین امر فرصت خوبی برای استان محسوب میشود.
کردی در پایان به ظرفیتهای استان نیز اشاره کرد و افزود: استان زنجان به عنوان قطب الکترونیک و برق در کشور شناخته میشود و فارغالتحصیلان توانایی در این حوزه در استان وجود دارد.
مدیرعامل شرکت توانیر تصریح کرد: بر اساس پیشبینیهای انجام شده، مرکز پشتیبان دیسپاچینگ ملی تابستان سال آینده در استان زنجان به بهرهبرداری میرسد.
انتهای پیام/ن