به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه کشاورزی با حضور منصور غلامی وزیر علوم و آموزش عالی، اسکندر زند معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و حسن رکنی معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی امروز چهارشنبه 29 آذر در سالن فجر سازمان تحقیقات برگزار شد.
در این مراسم اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار کرد: جهتگیریهای تحقیقاتی که ما در این سازمان داریم استفاده از وضعیت دانشگاهها، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، استفاده از ظرفیتهای بینالمللی و سازمان تات است که به این مجموعه، جهتگیریهای بیرونی لقب دادهایم.
وی افزود: ما با وزارت علوم میتوانیم همافزایی بالایی داشته باشیم. در بخش ظرفیتهای بخش خصوصی هم شرکتهای دانش بنیان بسیاری با این سازمان همکاری میکند.
زند در رابطه با برنامه افزایش اثربخشی خاطرنشان کرد: ما در خودِ سازمان هم برنامه افزایش اثربخشی را داریم که نوسازی، چابکسازی و خروجیمحور کردن تحقیقات را در دست اقدام داریم.
وی با بیان اینکه نیازهای سازمان تحقیقات گزارشی نهایی و مقاله است که پشت سر گذاشتهایم و به خروجی محور رسیدهایم، یادآور شد: برای ما یافتههای قابل ترویج، قابل تجاری و مقالههای مرز علم مهم است.
وی افزود: اگر ما مسوول محور باشیم رتبه اول علم را در دنیا خواهیم داشت. اما در حال حاضر در نوآوری در رتبههای آخر هستیم. ما هفت گام برای خروجی محور کردن سازمان تحقیقات برداشتهایم که مشخص کردن اولویتها، اهداف، توجه به انگیزههای پژوهش و تفکر اقتصادی است. اهداف ما امنیت قضائی، افزایش درآمد کشاورز و پایداری اکوسیستم است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اولویتهای سازمان تحقیقات تصریح کرد: اولویتهای سازمان تحقیقات کارآمدسازی وضع موجود، جریانسازی و تحولسازی است. انگیزه تحقیق در سازمان تحقیقات اهمیت بالایی دارد و این انگیزه مزرعه و مرز علم است.
وی افزود: خروجی های نهایی ما باید قابل چاپ باشد و در رابطه با یافتههای قابل تکراری باید قراردادهایی بسته شود که تاکنون سازمان تحقیقات 230 قرارداد منعقد کرده است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در پایان گفت: ما امروز سامانهای را رونمایی خواهیم کرد که تحقیقات و گزارش نهایی مقالات در آن درج شود. این سامانه قرار است از این به بعد کار را برای محققان تسهیل کند.