به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، امیر خجسته، رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی در برنامه «تیتر امشب شبکه خبر» اظهار داشت: زمانی میتوان ادعا کرد که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به نتیجه رسیده که خروجی مبارزه با قاچاق برای مردم ملموس باشد؛ برگزاری جلسات تنها مقدمات کار است.
وی با اشاره به اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خروجی نداشته است، گفت: شاهدیم کالای قاچاق از مبادی رسمی به کشور وارد و تولید ما را فلج کرده کرده است به گونهای که کارخانهها یکی پس از دیگری تعطیل میشوند. این در حالی است که مقام معظم رهبری، امسال را سال تولید و اشتغال نامگذاری کردند و ما باید روی پای خود بایستیم و اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم.
این نماینده مجلس به کارخانه بافت ملایر اشاره کرد و گفت: این کارخانه 300کامند داشت که متاسفانه تعطیل شد چراکه مجوزی به یک شرکت ترکیهای داده شد و کالاهای ارزانتری را در اختیار مردم قرار میداد.
*ستاد مبارزه با قاچاق داریم اما قاچاق از سوزن تا هواپیما انجام میشود!
خجسته با طرح این پرسش که این چه روالی است ستاد داریم اما حجم بالایی از قاچاق، از سوزن گرفته تا هواپیما در کشور وجود دارد، گفت: به عقیده من، ستاد مبارزه با قاچاق کالا، ستاد هماهنگی با قاچاق کالا است چراکه اگر شخصی ببیند قاچاق به کشور وارد میشود اما در این زمینه کوتاهی کند، مجرم است.
وی تصریح کرد: با وجود آنکه 1128کانتینر کالای قاچاق به کشور وارد شده اما مسئولین گمرک این موضوع را انکار میکنند؛ جالب است که موضوع این قاچاق گسترده، روز گذشته از سوی دادستان نیز این موضوع تایید شد. دادستان عنوان کرده که مسئولین با فرزندانشان قاچاق میکنند اما بنده عقیده دارم که این قاچاقها را به کمک کل خانوادهشان انجام میدهند.
*قاچاق حدود 30میلیارد دلار است
رئیس فراکسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه قاچاق حدود 30میلیارد دلار است، اظهار داشت: زمانی میتوان تولید کشور را تقویت کرد که بتوانیم با قاچاق مبارزه کنیم؛ چالشهایی که در حال حاضر در مقابل این موضوع قرار دارد، مافیای گمرک و نیز عدم اجرای قانون است.
وی اظهار داشت: از گمرک دلوار، حدود 10هزار کامیون قاچاق خارج شده در حالیکه این گمرک برای ترخیص کالا نیست بلکه برای ترخیص کالای ملوانی است و یکی از مسئولان این گمرک 300میلیارد تومان رشوه گرفته است.
*پاسخ دهید که در گمرک سجافی چه میگذرد؟
خجسته به گمرک سجاوی اشاره کرد و گفت: مسئولان مربوطه باید پاسخ دهند که در این گمرک چه میگذرد چراکه 2300اظهارنامه با هزاران کانتینر از این مجل خارج شده است؛ حال سوال اینجاست که چرا با وجود ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نیز نمایندگان مجلس، باید در گمرک سجافی این اتفاقات رخ دهد؟
*هزاران کانتنیر از مسیر سبز گمرک بدون کنترل عبود میکنند
این نماینده مجلس در ادامه به «واردات 600خودروی لوکس بنز پورشه و غیره»، «واردات چندین هزار کانتینر لوازم خانگی به نام یک خانم دیگر» و نیز «عدم ثبت سفارش برای واردات 5362خودروی وارداتی به کشور» اشاره کرد و ادامه داد: هزاران کانتینر از مسیر سبز گمرک عبور میکنند که کنترلی روی آنها وجود ندارد؛ از آنجایی که مفاسد اقتصادی یکی از ابرچالشهای کشور است، به بندر شهید رجایی رفتم و از نزدیک این موضوعات را مشاهده کردم.
*مدیری با 43صفحه تخلف، چرا مجدداً به کار گماشته شد؟
در بندرعباس نیز تخلفات یکی از مدیران در 43صفحه به دادگاه فرستاده شد اما متاسفانه از شهریور ماه 95 اصرارهایی وجود داشت تا این مدیر حفظ شود؛ سرانجام در فروردین ماه 96 این شخص با شش مدیر دیگر در مجموعهاش دستگیر شد و درحال حاضر، در حال تعیین تکلیف شدن هستند؛ حال سوال اینجاست که چرا این اتفاقات باید بیافتد؟