وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: تنها یک شرکت ایرانی از کریدور سبز استفاده کرده است و البته مشکل هم از جانب طرف ایرانی است که نمی خواهد از این مزیت استفاده کند؛ این در حالی است که تخفیف ۲۵ درصدی برای هر سند صادراتی در حوزه تعرفه صادرات به روسیه، از سوی این کشور داده شده است.
وی تصریح کرد: سیاست بانک مرکزی استفاده از پول ملی در مراودات تجاری میان ایران با سایر کشورها است، حتی قرار بر این بود که کارت های شتاب دو کشور ایران و روسیه هم مورد استفاده قرار بگیرد و قابلیت اجرایی داشته باشد، اما باید این سیاست را دنبال کرد.
به گفته کرباسیان، با برخی از کشورها توازن تجاری وجود دارد و نیازی به پول سوم در مبادلات نیست، اما باید سیاستهای ارزی را مشخص کرد تا صادرکنندگان بدانند چگونه می توانند هجینگ انجام دهند. بر همین اساس امیدواریم در دو هفته آینده، اتصال خط آهن ایران به آسیای مرکزی و روسیه صورت خواهد گرفت. اگر خط آهن رشت-آستارا به اتمام برسد، خلیج فارس به هلسینکی با خط آهن متصل می شود. البته رئیس جمهور هم در این رابطه دستور ویژه داده است.
وی از برگزاری کمیسیون مشترک ایران و آذربایجان در هفته های آینده خبر داد و گفت: در رابطه با اعتبار صادراتی روس ها، باید گفت که اگزیم بانک روسیه خط اعتباری در اختیار صادرکنندگان قرار داده است، اما باید از آن استفاده کرد.
کرباسیان با بیان اینکه بازار روسیه برای ایرانی ها از دست رفت، گفت: روسیه و ترکیه مشکلات را حل کردند و اکنون بازار روسیه از دست ایران خارج شده است.
وزیر اقتصاد در خصوص هلدینگ های صادراتی گفت: قرار بر این بود که اولین مرکز تجاری را اتاق بازرگانی در روسیه ایجاد کند؛ اما هنوز این مرکز راه اندازی نشده است، حتی ساختمان هم در مسکو مورد بازدید واقع شد، اما متاسفانه تا این لحظه راه اندازی نشده است.
وی در خصوص تشکل های صادراتی گفت: راهبرد اتاق ها برای سال آینده باید مشخص شود، دولت هم آیین نامه تصویب کرده و مجلس هم بودجه تخصیص داده است، اما حال باید اتاق بگوید که گیر کار کجا است. البته توان تولیدی کشور نشان داده که می توان صادرات کرد، اما اکنون داریم عقب نشینی می کنیم.
کرباسیان از فعالان اقتصادی درخواست کرد تا از افزایش نرخ ارز به عنوان عاملی برای افزایش صادرات یاد نکنند و گفت: نباید به دنبال افزایش صادرات ارز به منظور رشد صادرات بود، این در حالی است که با رشد نرخ ارز، صادرات افزایش نیافت.