وی افزود: در این نشست، محمد شریعتمداری وزیر صنعت درباره دلایل افزایش قیمت کاغذ گفت که بخشی از این افزایش قیمت مربوط به افزایش قیمت در سطح جهانی است و دلیل دیگر آن، افزایش قیمت ارز مبادلهای از 3200 به 3500 تومان است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: در این جلسه از وزیر صنعت در مورد افزایش تعرفه واردات کاغذ نیز سؤال شد که وی به طور کل از هرگونه افزایش تعرفه واردات کاغذ به کشور را تکذیب کرد.
آزادیخواه خاطرنشان کرد: وزیر ارشاد نیز در جلسه امروز عنوان کرد که ما سالانه 350 هزار تن در کشور مصرف کاغذ داریم که 50 هزار تن آن مربوط به تألیفات مختلف و 300 هزار تن آن نیز برای روزنامهها و کتب درسی مصرف میشود که 50 درصد برای روزنامهها و 50 درصد برای کتب درسی است.
وی افزود: صالحی گفت که کاغذهای تولید داخل هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی پاسخگوی نیاز کشور نیست و از سوی دیگر، کارخانه تولید کاغذ مازندران که نیاز قابل توجهی از کشور را تأمین میکرد، به تبع به تولید کارتن و مقوا تغییر در تولید داده است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: شریعتمداری در این جلسه عنوان کرد که به دلیل آسیب نزدن به محیط زیست و جنگلهای شمال کشور، ما ترجیح میدهیم که برای تولیدات کاغذ به واردات چوب روی بیاوریم و در این زمینه هماهنگیهایی را نیز با وزارت کشاورزی داشتهایم.
آزادیخواه خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون سؤالاتی را در مورد وجود رانت در واردات کاغذ مطرح کردند که وزرای صنعت و ارشاد از پاسخ به سؤالات در این حوزه پرهیز کردند و به این بحث ورودی نکردند.
وی در پایان گفت: جمعبندی جلسه امروز بر این شد که کمیتهای برای مهندسی امر کاغذ متشکل از معاونین وزارتخانههای ارشاد و صنعت تشکیل شده، دو نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی نیز به این کمیته اضافه شوند که الزاماً مدیریت امر کاغذ را پیش ببرند.