روحانی مبارزه با پدیده پولشویی، گسترش فضاهای نگهداری از معتادان و متجاهرین، استفاده از طرح ها و اقدامات نوین در زمینه مبارزه با مخدر و بهره گیری از ظرفیت های گسترده سازمان های مردم نهاد(سمن ها) و بخشهای مردمی را در کاهش آمار مبتلایان به مواد مخدر مهم دانست و افزود: باید از تجارب موفق دیگر کشورها در مواجهه با پدیده اعتیاد و گسترش مواد مخدر استفاده کنیم.
رئیس جمهور بر ضرورت مراقبت بهتر و جدی تر از مرزها و گسترش رایزنی با همسایگان در راستای جلوگیری از قاچاق و ورود مواد مخدر به کشور نیز تاکید کرد.
بر اساس این گزارش در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر به ریاست رئیس جمهور، با عنایت به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر لزوم مبارزه جدی با قاچاق مواد مخدر و پدیده اعتیاد در کشور ، عملکرد چهارساله دستگاههای عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر در چهار حوزه مقابله، درمان، پیشگیری و صیانت بررسی شد.
در این جلسه همچنین با نگاه آسیب شناسانه به فعالیت دستگاهها در حوزه های مختلف مبارزه با مواد مخدر، اولویت ها در زمینه پیشگیری ، توجه به جوانان بویژه در سطح آموزش و پرورش و دانشگاهها، توجه به امور زنان و موضوع درمان و پیشگیری با مشارکت مردم، تعیین و به تصویب رسید.
در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر مباحثی در راستای مقابله با مواد مخدر در مرزها انجام و مقرر شد، طرح جامعی در این راستا و متناسب با آن تهیه و در خصوص آن تصمیم گیری شود.
گسترش مراکزی برای درمان و هدایت معتادان و اشتغال آنان در حوزه های مختلف فعالیت و کار، از دیگر محورهای جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر بود که در این راستا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه توانمند سازی و بانک ها در حوزه ارائه تسهیلات برای کار و اشتغال زایی و دیگر دستگاه ها نیز برای تاسیس این مراکز موظف به برنامه ریزی و انجام اقدامات شدند.
همچنین مقرر شد ستاد به صورت ماهانه این مصوبات را از دستگاههای مربوطه پیگیری کند تا بتواند گزارش مناسب و موفقیت آمیزی از اجرای این طرح ها به رهبر معظم انقلاب ارائه کند.