وی با اشاره به میزان افت سالانه منابع آب زیرزمینی اظهار داشت: متوسط افت سالانه ۲.۲ متری در آبخوان دشت هومند – آبسرد و یا ۱.۳۴ متری در آبخوان دشت ورامین از جمله مواردی است که علاوه بر ایجاد پدیدههایی نظیر فرونشست زمین و گسترش هر ساله آن، سبب کاهش مداوم پتانسیل منابع آب زیرزمینی استان تهران شده است. بر همین اساس و با توجه به وضعیت نگران کننده منابع آب زیرزمینی، آبخوان دشتهای هومند – آبسرد، ورامین و تهران – کرج جزء محدودههای ممنوعه بحرانی و بقیه دشتهای استان جزء محدودههای بحرانی توسعه منابع آب زیرزمینی قرار دارد.
این مقام مسوول در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت بارش در استان تهران، اظهار داشت: با بارش اولین برف سال جاری در مورخ ۱۷ آذرماه، متوسط بارش آذر ماه در محدوده عملکرد استان تهران به ۳.۵ میلیمتر رسید که نسبت به بارندگی ۳۲ میلیمتری سال گذشته و ۲۱.۸ میلیمتری متوسط بلند مدت، به ترتیب با کاهش ۸۹ و ۸۴ درصدی مواجه بودیم. بیشترین بارش مربوط به ایستگاه باران سنجی امامزاده داود با مقدار ۹.۵ میلیمتر و کمترین بارش مربوط به ایستگاه باران سنجی باقرآباد ورامین با مقدار یک میلیمتر است.
بختیاری با بیان اینکه میزان بارشها از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ آذرماه در محدوده عملکرد استان تهران ۲۷.۳ میلیمتر بوده است، تصریح کرد: این میزان در مقایسه با مقدار بارش ۵۱.۸ میلیمتری سال گذشته ومقدار ۶۲.۲ میلیمتری متوسط بلند مدت به ترتیب کاهش ۴۷ و ۵۸ درصد را نشان میدهد. با توجه به تمرکز جمعیت در استان تهران و لزوم تأمین منابع آب پایدار و مطمئن برای شرب، صنعت و کشاورزی، دشتهای استان وضعیت نامناسبی دارند که هموطنان باید نسبت به مصرف بهینه آب توجه لازم را داشته باشند زیرا با وقوع بارشهای مقطعی وضعیت منابع آب بهبود نمییابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص وضعیت سدهای پنجگانه تأمین کننده منابع آب تهران گفت: در پایان سال آبی سال ۹۶-۹۵ حجم آب موجود در مخازن سدهای تأمین کننده آب تهران ۸۳۱ میلیون متر مکعب بود که سهم سد امیرکبیر ۱۵۰ میلیون متر مکعب، سد لتیان، ۶۴ میلیون متر مکعب، سد لار ۱۰۵ میلیون متر مکعب، سد طالقان ۳۱۲ میلیون متر مکعب و سد ماملو ۱۹۹ میلیون متر مکعب بوده است.