رئیس اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عمان با بیان اینکه، کار انجام شده جهت راهاندازی این خط 10 درصد است، گفت: مهمتر از راهاندازی، حفظ و تداوم پیدا کردن آن است که در این موضوع مسئولان خوزستان نقش اساسی دارند و با توجه به اینکه این خط توسط بخش خصوصی راهاندازی شده در صورتیکه مورد حمایت قرار نگیرد، متوقف میشود.
وی با بیان اینکه امیدوارم سازمان توسعه تجارت و استانداری خوزستان با در نظر گرفتن یارانهها از این خط کشتیرانی حمایت کنند تا در 6 ماه نخست بتواند برنامه منظمی پیدا کند، افزود: در آیندهای نزدیک نیز خط کشتیرانی بین بندر چابهار و بندر صحار راهاندازی خواهد شد.
ضرابی با بیان اینکه کشور عمان با زیرساختهای مناسب و روابط خوب سیاسی با کشورهای جهان، بنادر و مناطق آزاد فعالی دارد، اما در سالیان گذشته علیرغم این شرایط روابط اقتصادی ما در پایینترین سطح ممکن بوده است، اظهار کرد: عمان با تورم 1/1 درصد و رتبه 48 جهان در زمینه کسبوکار، فرصت بسیار خوبی برای تجار و سرمایهگذاران ایرانی است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عمان بیان کرد: در سال 1392 و در زمان تشکیل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان، امکان صدور روادید برای فعالان اقتصادی وجود نداشته و ثبت شرکت در عمان بسیار دشوار بود و علاوه بر آن هیچ خط مستقیم کشتیرانی بین بنادر ایران و عمان نبود، به همین دلیل عملا هیچ زیرساختی برای افزایش روابط اقتصادی بین دو کشور وجود نداشت، اما در سال 1395 با فراهم شدن زیرساختها، میزان صادرات ما به کشور عمان به 148 میلیون دلار افزایش یافت.
ضرابی با تاکید بر اینکه زیرساختهای لازم برای صادرات کالا به عمان فراهم شده، عنوان کرد: در حال حاضر بانکهای ایرانی و عمانی روابط کارگزاری دارند و فعالان اقتصادی میتوانند از طریق عمان گشایش اعتبار اسنادی و ضمانت نامه بانکی داشته باشند که این موضوع هزینه و ریسک صادرات و واردات به عمان را کاهش میدهد.
وی افزود: ثبت شرکت در عمان بسیار راحت است و مراحل آن از 12 مرحله به 6 مرحله کاهش پیدا کرده و همچنین در مناطق آزاد عمان با صد درصد سهام و معافیت مالیاتی میتوان شرکت را ثبت و مجوز اقامت دریافت کرد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان با اشاره به مذاکراتی که با منطقه آزاد صحار صورت پذیرفته، گفت: با توافقات صورت گرفته، شرکتهای ایرانی میتوانند حتی بدون صادرات کالا به عمان شرکت خود را در این کشور ثبت کنند و از طریق آن با کشورهای دیگر مبادلات اقتصادی انجام دهند.
ضرابی اظهار کرد: نکته مهمی که وجود دارد این است که صادرکنندگان ما در گذشته به علت اینکه مجبور به فروش نقدی کالا بودند، توانایی رقابت با صادرکنندگان کشورهای دیگر را نداشتند اما با شرایطی که فراهم شده، آنها میتوانند ال سی کالاها را به صورت مدتدار به فروش برسانند.
وی افزود: تفاهمنامه خوبی با منطقه آزاد صحار امضا شده که در صورت اجرایی شدن آن، در سه سال آینده حجم صادرات خرمای ما به عمان سالانه 300 هزارتن افزایش خواهد یافت.
خ/2346