به گزارش ایلنا از سنندج، خالد جعفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در دیدار سازمان نظام دامپزشکی استان اظهار کرد: در بحث صدور پروانه بهره برداری، استان کردستان چه در نظام دامپزشکی و چه در نظام مهندسی از استان های سرامد بوده و الگوی برای استان های کشور می باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان خاطر نشان کرد: جدیت نظام مهندسی و نظام دامپزشکی استان در پیش برد اهداف و برنامه ها، آنها را به عنوان الگوی کشوری مطرح کرده است.
وی با بیان اینکه هیچ اعتقادی به فاصله بین بخش های دولتی و خصوصی ندارم افزود: در استان کردستان باید کماکان از سازمان نظام دامپزشکی استان حمایت شود و هردو به عنوان عوامل تاثیر گذار باید تولید کننده را حمایت کنند .
امروز نظم و هماهنگی که در بین بخش های تولیدات دامی استان وجود دارد شاید در بین دیگر بخش های استان موجود نباشد .
وی همکاری و همراهی مردم؛ در کنار هماهنگی های بین بخشی سازمان جهاد کشاورزی را از عومل اصلی موفقیت سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پیش برد اهداف دانست و افزود: ما باید قدردان و کمک حال مردم فهیم استان باشیم .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه عرضه و تقاضا در استان ها تابعی از کشور بوده گفت: هیچ استانی نمیتواند به تنهایی در عرضه و تقاضای مرغ تاثیر گذار باشد و عرضه و تقاضا را به تعادل منطقی برساند .
جعفری اضافه کرد: امروزه 78 درصد مرغ داری های تخم گذار کشور در 8 استان فعالیت می کنند اما با این وجود قیمت تخم مرغ هم تابع قیمت کل کشور می باشد و هیچ استانی به تنهایی نمی تواند قیمت را تنظیم کند .
وی افزود: از سیاست توسعه مرغ داری های استان حمایت میکنیم، چون هدف ما در صنعت طیور، هم تولید برای مصرف داخلی و صادرات به کشورهای دیگر است .
وی مازاد تولید گوشت مرغ در کشور را 5 درصد اعلام کرد و افزود: خوشبختانه کمبودی در عرضه مرغ در استان و کشور نداریم و تلاش ما در جهت ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضاست، برنامه ریزی صورت گرفته در زمینه میزان جوجه ریزی مرغداری ها و صادرات مرغ به کشورهای خارجی است .
جعفری نبود انسجام کشوری در صنعت مرغ داری را آفت این صنعت دانست و در ادامه گفت: سرمایه گذاری های صورت گرفته در صنعت مرغداری استان یک اتفاق عامل المنفعه است که توانسته ایم بخش خصوصی را بیشتر از بخش های دیگر در تولید وارد کنیم .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان عنوان کرد: صنعت مرغ داری استان در شرایطی به اولین صنعت فعال استان بدل شده که این استان از عدم سرمایه گذاری رنج می برد و امروزه به لطف خدا و تلاش مجموعه جهاد کشاورزی وضع مرغداران استان مطلوب است .
جعفری خاطر نشان کرد: ظرفیت جوجه ریزی مرغداری های استان در سال 1385 در هر دوره حدود 4 میلیون قطعه بوده که امروز این میزان به 14.5 میلیون قطعه در هر دوره رسیده است .
وی حمایت از صنعت مرغداری استان را از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان دانست و افزود: تنها صنعتی که در شرایط نامناسب اقتصادی کشور به تنهایی و بدون حمایت دولت سرپا ایستاده و رونق می گیرد صنعت طیور می باشد.