مازندمجلس: شورای شهر منطقه گرینویچ لندن با صدور بیانیهای مخالفت خود را با سفر رئیس جمهوری آمریکا به انگلیس اعلام و تصریح کرد که از حضور وی در این منطقه استقبال نخواهد کرد.
دنیس هیلند رئیس شورای شهر گرینویچ طی اظهاراتی که در نشریه ایونینگ استاندارد منتشر شد گفت: ما از حضور اقوام مختلف در این منطقه استقبال و روزانه تلاش میکنیم تا فضای جامعه را به سمت صلح و سازش هدایت کنیم. اما در خصوص رئیسجمهوری آمریکا استثنا قائل هستیم.
وی اظهار داشت: در حالیکه ما تلاش میکنیم تا دیوار فاصلهها را از بین ببریم، جایی برای آنهایی که میخواهند بین مردم دیوار بکشند نداریم.
کریس کربی از دیگر اعضا شورای شهر گرینویچ نیز طی اظهاراتی که درهمان نشریه منتشر شد گفت: دونالد ترامپ دائماً اظهارات خشن و مشمئزکننده ای بیان میکند که موجب گسترش نفاق و تنفر میان مردم میشود. در حالی که ما در این منطقه بهسختی تلاش کردهایم تا میان تمام ادیان و اقلیتهای قومی مودت ایجاد کنیم، دیدگاه، سیاستها و رفتار ترامپ با تلاشهای ما سازگاری ندارد.
این مقام انگلیسی با اشاره به اینکه، اکثر 270 هزار شهروندی که در گرینویچ ساکن هستند با دیدگاه رئیسجمهوری آمریکا مخالفند تصریح کرد: از این منظر ما موضع خود را بهطور صریح مطرح و اعلام می کنیم که گرینویچ مکانی برای حضور لفاظی های تنفرآمیز، کوته فکرانه و خشن نیست.این بیانیه پس از آن صادر شد که 'وودی جانسون' سفیر آمریکا در لندن سهشنبه گذشته در گفتوگو با شبکه رادیویی بی.بی.سی 4 اظهار داشت که بهرغم تنشهای لفظی اخیر میان رهبران انگلیس و آمریکا، رئیسجمهوری آمریکا 'قطعاً' به لندن سفر میکند.
دونالد ترامپ ماه گذشته تعدادی از ویدئوهای ضد اسلامی گروه راست افراطی «اول بریتانیا» را در حساب توییتری خود بازنشر داد که این اقدام با موجی از مخالفت سیاستمداران انگلیسی مواجه گردید.
در این ویدئوها که از سوی خانم جیدا فرانسن نائب رئیس این گروه افراطی منتشرشده بود تصاویری از ضرب و شتم چند جوان و شکستن یک مجسمه مسیحی را نشان میداد و او تلاش کرده بود تا این اقدامات را به مسلمانان نسبت دهد.
سخنگوی نخستوزیر انگلیس بازنشر ویدئوهای یادشده توسط رئیسجمهوری آمریکا را «اشتباه» خواند و گفت: مردم بریتانیا عقاید متعصبانه راست افراطی را که خلاف ارزشهای کشور است، رد میکنند.
«امبر راد» وزیر کشور انگلیس نیز در نشست اضطراری مجلس عوام در محکومیت بازنشر ویدیوهای ضد اسلامی توسط رئیسجمهوری آمریکا اظهار داشت: «اول بریتانیا» یک گروه افراطی است که از طریق ارائه گفتمان تنفر و دروغگویی تلاش میکند تا در جامعه نفاق بیاندازد. نایبرئیس این گروه نیز به اتهام اظهارات تحریککننده ضد دینی از طریق توزیع جزوه و ارسال پیام در فضای مجازی، در انتظار محاکمه قضایی به سر میبرد.
وی افزود: ما بهروشنی اعلام میکنیم که دولت بریتانیا هیچ گروهی که اشاعه دهنده تنفر و پیروان سایر ادیان و قومیت را تحقیر میکند و بهطور عمد در جامعه ترس و تنش ایجاد میکند، را تحمل نمیکند.
امبر راد خاطرنشان ساخت: ما بهطور روشن اعلام کردیم که دونالد ترامپ اقدام نادرستی را انجام داد که ویدئوهای گروه راست افراطی اول بریتانیا را بازنشر داد.
«کیم داروک» سفیر انگلیس در آمریکا نیز با انتشار پیامی در توییتر خود اعلام کرد که مراتب نگرانی لندن نسبت اقدام ترامپ را به کاخ سفید اعلام کرده است.
داروک در این پیام نوشته است: اکثر مردم انگلیس گفتمان گروه راست افراطی [اول بریتانیا] را که تلاش میکند تا در میان جامعه شکاف بیندازد و ارزشهایی نظیر ادب، احترام و شکیبایی را تحتالشعاع قرار دهد، رد میکنند.
وی بابیان اینکه «مسلمانان انگلیس شهروندانی اهل سازش و تابع قانون هستند»، افزود: من این نگرانیها را دیروز به کاخ سفید اعلام کردم.
جرمی کوربین رهبر حزب کارگر، جاستین ولبی عالیترین مقام روحانی در کلیسای رسمی بریتانیا و صادق خان شهردار لندن نیز از توییت های ترامپ بشدتانتقاد کرده و خواستار موضعگیری صریح وی علیه نژادپرستی شده اند.
«اول بریتانیا» در سال 2011 توسط اعضای حزب دست راستی «ملی بریتانیا» تشکیل شد و علاوه بر تبلیغات منفی علیه مسلمانان در فضای مجازی، تجمعات اعتراضی علیه مسلمانان در مقابل مساجد و به راه انداختن تظاهرات در اعلام مخالفت با مسلمانان و مهاجران را در کارنامه خود دارد.
منبع : نامه نیوز