وی با بیان اینکه شرایط امروز منطقه با گذشته فرق کرده است، افزود: آمریکاییها با اینکه در منطقه باختهاند، زیرمیزی میروند و برای کشورهای منطقه دردسر ایجاد میکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکا در آخرین تنشآفرینی با انتقال سفارت در بیتالمقدس تنش ایجاد کرد، اضافه کرد: تمام تلاش آمریکا برای این است که با بهکارگیری از ظرفیت همپیمانان خود در برخی از کشورهای عربی به ایران فشار بیاورد.
لاریجانی با بیان اینکه تروریسم در عراق و سوریه ضربات مهلکی خورده است، خاطرنشان کرد: نقش ایران در دستیابی موفقیتهای منطقه بیتأثیر نبوده و براساس چارچوب مشخص و روشنی عمل کرده است.
وی، ضربه وارد شده به گروهک تروریستی داعش را برای ایران هزینهبر توصیف کرد و افزود: با وجود داعش در منطقه، عدهای به شهادت رسیدند و علاوه بر آن به امنیت داخلی کشور نیز خدشهای کوچک وارد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی از همپیمانان آمریکا پردههای همکاری با رژیم صهیونیستی را آشکار کردهاند، تبیین کرد: آمریکا در تلاش است تا با همپیمانی با کشورهای عربی مرتجع یک نوع غارتگری را براساس محاسبات غیرمنطقیشان آغاز کند.
لاریجانی با تأکید بر اینکه باید از فضای ایجاد شده در کشور در مسیر توسعه و رشد استفاده شود، بیان کرد: باید دستاوردهایی که در همه عرصههای ملی کسب شده را حفظ کرد و در جهت اعتلای آن نیز کوشش کافی داشت.
وی به هماهنگی و همبستگی مطلوب بین قوا اشاره کرد و گفت: باید هماهنگیها و وحدت کلمه را در بین قوا افزایش داد و چالشهای موجود را با همگرایی برطرف کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی به اختلافسلیقه بین قوا اشاره کرد و گفت: در کشوری که دموکراسی حاکم باشد، اختلافسلیقه وجود دارد.
لاریجانی با بیان اینکه در شرایط فعلی باید همگرا بود و وحدت را حفظ کرد، گفت: عقل حسابگر و مصلحتاندیش حکم میکند، همگراییهای موجود را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه اولویت نخست کشور اقتصاد است، گفت: باید به موضوع رونق تولید و اشتغال در کشور با نگاه اولویتدار نگریسته شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحرانهای وسیع در کشور متذکر شد: بحرانهای وسیعی در کشور در عرصههای آب و صندوقهای بازنشستگی و ... وجود دارد، اما با رویکرد جهادی باید همه را مرتفع کنیم.
لاریجانی با بیان اینکه اقتصاد کشور ثروتساز نیست، عنوان کرد: اگر مایلیم اقتصاد را در کشور پویایی کنیم، باید منحصراً همه برنامههای خود را در قالب اقتصاد مقاومتی و اصل 44 اجرایی کنیم.
وی با اشاره به پیشنهاد لایحه بودجه 97 دولت تشریح کرد: مجلس در تلاش است تا نقاط قوت لایحه بودجه را تقویت و نقاط ضعف آن را رفع کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی، محورهای توسعه گیلان را کشاورزی، گردشگری و توسعه صادرات نام برد و گفت: مجلس در بودجه سال آینده از صادرات با مشوقهایی که در پیشنهادات لایحه آمده، حمایت خواهد کرد.
لاریجانی با بیان اینکه گیلان ظرفیتهای خوبی در همه حوزهها دارد، اما متأسفانه هنوز آمایش سرزمینی مدون نداریم، گفت: نوبخت گفته که تا پایان امسال طرح آمایش را آماده میکنیم که در طی گذشت پنج برنامه این اتفاق بسیار خوبی در کشور است.
وی با تأکید بر اینکه در استان گیلان، کشاورزی اولویت نخست است، افزود: گیلان به دلیل داشتن راه دریایی و استفاده از ظرفیت کشورهای حاشیه خزر باید از نعمت صادرات برخوردار شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در بودجه امسال به صادرات توجه خاصی میشود و باید از ظرفیتهای مرزی گیلان استفاده کرد، توضیح داد: در استانهای سرسبز میتوان کارخانجاتی ایجاد کرد که محیطزیست را نیز آلوده نکند و از طرفی صنعتی شدن گیلان باعث ایجاد پرش اقتصادی در آن میشود و آن را مستحکم میکند.
وی با تأکید بر اینکه باید مشکلات کشاورزی در کشور مرتفع شود، گفت: حدود 800 هزار تن کمبود برنج در کشور داریم و معتقدم میتوانیم به خودکفایی برسیم.
لاریجانی با تأکید به اینکه باید چرخه اقتصادی روستاها را شکوفا کرد، افزود: در مجلس مصوب شد از صندوق توسعه ملی تا 10 هزار میلیارد تومان به عنوان وام برای بخش کشاورزی اختصاص یابد و مابقی نیازهای مالی این بخش باید با کمک بانکها و با کارمزد 4 درصدی تأمین شود و ما باید درآمد روستایی را بالا ببریم و توصیه میکنم جلساتی تشکیل شود تا این مبلغ به صورت درست مصرف شود.
وی با اشاره به اینکه دولت به اندازه کافی حجیم است، بیان کرد: مدیران دنبال این نباشند که همه کارها از طریق بودجههای دولتی برطرف شود و باید از بخش خصوصی کمک گرفته شود تا علاوه بر تأمین بودجه مورد نیاز از طریق این بخش، پولی هم که در دست مردم است به چرخه اقتصادی کشور برگردد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: چرخه اقتصادی روستاها باید فعال شود، نه فقط به برنج توجه شود، بلکه در کنار این محصول باید مباحث اقتصادی دیگر در روستاها فعال شوند تا درآمد روستاییان افزایش یابد.
وی گفت: در زمینه وضعیت برق و پسماند استان گیلان، مسؤولان و نمایندگان گیلان باید به دنبال سرمایهگذار و بخش خصوصی باشند؛ مجلس هم از صندوق توسعه کمکهایی به استان خواهد کرد.
لاریجانی با اشاره به مشکلات حوزه آب و تالاب افزود: بحران آب و تالابها و محیطزیست جزء اولویتهای ماست، اما راهکارهای آن برای هر استان متفاوت است که باید بررسی شود
وی ادامه داد: طرحهای عمرانی دولت باید به بخش خصوصی واگذار و با کمک سرمایهگذاری بانکها و بخش خصوصی طرحها تکمیل شود، اما متأسفانه برخی از استانها سلیقهای عمل میکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: 500 هزار میلیارد تومان طرحهای عمرانی نیمهکاره داریم که از این بین 65 هزار طرح روستایی و 6 هزار طرح ملی است که براساس قانون اصل 44 بسیاری از این طرحها باید به بخش خصوصی واگذار شوند.
وی با بیان اینکه مدیران کشور باید به فهم مشترک در توسعه برسند، گفت: در صورت واگذاری طرحهای عمرانی، کشور از وضعیت فلج اقتصادی کنونی رهایی مییابد و دیدگاههای سلیقهای به نفع کشور نیست و باید از بین برود و نظام هم آن را نمیپسندد.
لاریجانی در پایان با اشاره به اینکه از سیستمهای گلخانهای استان گیلان حمایت میکنیم، تأکید کرد: آبیاری تحتفشار، سیستم آبخیزداری با توجه به بحران آب و کمبود از طریق منابع مالی حمایت میشود.
انتهای پیام/ذ