وزیر نیرو در ادامه با تاکید براینکه این وزاتخانه مرجعیت کارشناسی خود را حفظ خواهد کرد، در خصوص طرح انتقال آب خلیج فارس به استان های یزد و کرمان گفت: طرح انتقال آب از خلیج فارس تنظیم شده که مطابق آن، شرکت تامین انتقال آب خلیج فارس به عنوان سرمایه گذار خصوصی عهده دار اجرای آن شده است.
وی توضیح داد: تامین بخشی از آب و سهم شرکت ها از جمله شرکت گل گهر، مس ایران، چادر ملو و بخش های مصرف شرب آب تعیین و مجموعه آن ۳۵۰ میلیون متر مربع در سال مشخص شد. همچنین فاز اول طرح انتقال آب، نمک زدایی ۱۵۰ میلیون متر مربع در سال انجام می شود.
عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: در فاز دوم نیز برداشت و نمک زدایی ۲۰۰ میلیون متر مربع در سال خواهد بود و مطابق دستور العمل مشخص شده، مجوز برداشت آب در فاز یک از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست صادر شده و از برداشت و نمک زدایی ۱۵۰ میلیون مترمربع آب، ۵۰ میلیون متربع به آب شرب استان های کرمان، یزد و هرمزگان اختصاص خواهد یافت.
اردکانیان بیان داشت که ۱۰ درصد از حجم آب انتقال یافته نیز برای شرب و بهداشت روستاهای مسیر انتقال آب به کرمان تخصیص پیدا می کند.
وزیر با اشاره به برخی مخالفت ها در زمینه انتقال آب خلیج فارس به استان کرمان و یزد به جهت آسیب رسانی به محیط زیست، تاکید کرد: سازمان حفاظت از محیط زیست مسئول صدور مجوز از نگاه زیست محیطی است و در مرحله نخست، مجوز فاز اول را صادر کرده است و بعد از اجرا و بهره برداری، وضعیت محیط زیست منطقه مورد ارزیابی قرار می گیرد و اگر آسیبی به محیط زیست وارد نشود، مجوزهای فاز بعدی را صادر می کند.
اردکانیان در خاتمه عنوان کرد: تمام منابع مالی مورد نیاز برای انتقال آب خلیج فارس به استان کرمان و یزد بر عهده سرمایه گذار خصوصی است و دولت هیچ منبع مالی را برای آن در نظر نخواهد گرفت.