وی افزود: لایحه بودجهای که دولت به مجلس پیشنهاد داده است از حیث درآمدهای عمومی حدود 348 هزار میلیارد تومان بودجه عمومی تخصیص داده شده است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس همچنین تصریح کرد: طبیعتا برای این درآمدها محلهای مصارفی هم تعریف و پیشنهاد شده که این درآمدهای بودجه عمومی حدود 268 هزار میلیارد تومان هزینههای جاری است.
بدری با اشاره به اینکه حدود 48 هزار میلیارد تومان به بخش عمرانی تخصیص داده شده است، گفت: از این مبلغ حدود 32 هزار میلیارد تومان هم مربوط به رسید اوراق مشارکت سالهای قبل است که این از حیث منابع و مصارف عمومی است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس همچنین یادآور شد: بر اساس توضیحات رئیس سازمان برنامه و بودجه، 48 هزار میلیارد تومان از منابع درآمدهای عمومی کشور به بخش عمرانی تخصیص مییابد که 12 هزار میلیارد تومان هم از صندوق توسعه ملی برای بخشهای عمرانی پیشنهاد شده است؛ لذا مجموع بودجههای عمرانی 60 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است که این مبلغ در سال 96 هفتاد و یک هزار میلیارد تومان بوده است که حدود 15 درصد به نسبت سالهای گذشته کاهش داشتهایم.
«از این مبلغ 60 هزار میلیارد تومان به صرف بودجههای عمرانی شده است 33 هزار میلیارد تومان به پروژههای متفرقه که ردیف دارند -یعنی پروژههایی که دولت اجرا میکند- تخصیص یافته است و 12 هزار میلیارد تومان هم از محل صندوق توسعه ای برای ردیفهای آب شرب روستایی، آبیاری مکانیزه، حمل و نقل ریلی و ردیفهایی که از محل صندوق توسعه ملی تعریف شده است حدود 12 هزار میلیارد تومان است.»
وی ادامه داد: برای پروژههایی که به بخش خصوصی قابل واگذاری است -که در برنامه ششم توسعه و بودجه 96 هم به آن اشاره شده است- پروژههایی که قابل واگذاری به بخش خصوصی هستند دولت سهمی برای خود در نظر گرفته است که آورده دولت در بودجه سال 97 باشد که 15 هزار میلیارد هم آنجا در پروژههایی که قابل واگذاری است قید شده است یعنی پروژههایی که دولت نمیخواهد اجرا کند و این پروژههای نیمه تمام را میخواهد به بخش خصوصی واگذار کند.
بدری همچنین یادآور شد: دولت هم مشارکتی پیش بینی کرده که مبلغ آن 15 هزار میلیارد تومان است که جمعا 60 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. پیشبینیهایی هم برای بخش خصوصی هستند از محل صندوق توسعه ملی و منابع اوراق مالی و سکوک صورت گرفته است که از آن محل هم 53 هزار میلیارد تومان برای بخش خصوصی آورده پیش بینی شده است. یعنی پروژهای که واگذار میشود سهم بخش خصوصی (شامل تسهیلات و هم آوردههای نقلی) 53 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است».
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: برای محل دستگاههایی که دارای درآمدهای اختصاصی هستند مانند دانشگاهها و قوه قضائیه حدود 53 هزار میلیارد تومان درآمد اختصاصی پیشبینی شده است؛ از آن محل هم اجبار دیدند که 30 درصد از آن باید عمرانی باشد که حدود 15 هزار میلیارد تومان از آن محل سهم عمرانی درآمدهای اختصاصی دستگاهها است که آن هم 15 هزار میلیارد تومان است.
بدری ادامه داد: مجموع پروژههایی که دولت خود اجرا میکند و پروژههایی که بخش خصوصی اجرا کرده و صندوق توسعه ملی به آن وام میدهد و همچنین مجموع آوردهها و اوراق مالی 128 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در بودجه سال 97 کل کشور پیش بینی شده است. اما آنچه که دولت میخواهد اجرا کند حدود 60 هزار میلیارد تومان است که 15 هزار میلیارد تومان آن مربوط به پروژههای مشارکتی است و جزو اجرائیات دولت نیست.
«در واقع آنچه دولت پروژههای حاکمیتی را اجرا میکند 45 هزار میلیارد تومان است که حدود 36 درصد نسبت به بودجه 96 کاهش داشته است. یعنی این هم یک فرصت است وی هم یک تهدید؛ فرصتی که میتواند ایجاد کند این است که همه باید کمک کنیم طرحهایی توجیه دارد با مشوقات دولت بخش خصوصی پای میدان بیاید و پروژههای کلان را بتواند اجرا کند.»
وی در خاتمه گفت: دستگاههایی هم که درآمدهای اختصاصی دارند 15 هزار میلیارد تومان هم مربوط به آنهاست که تاکنون صرف هزینههای جاری میکردند که برای سال بعد حدود 30 درصد از این هزینهها پیش بینی شده است.