وی با اشاره به سفر مدیران ارشد رنو به ایران طی هفته اخیر، ادامه داد: به این شرکت دو محور پیشنهاد شد که پذیرفتند, یکی اینکه تا پایان سال جاری میلادی یعنی طی ۲۰روز آینده شرکت مشترک شکل گیرد و مرکز مهندسی مشترک رنو و ایدرو ایجاد شود که در این رابطه ۳ منطقه شناسایی شده است.
صالحی نیا ادامه داد: مذاکرات نهایی برای ایجاد زیرساختها در حال انجام است، در این راستا برای تولید مشترک، ۲ سایت دیگر نیز به صورت قرارداد همکاری مشترک به رنو پیشنهاد شده که در دست بررسی است.
صالحی نیا در مورد خودروهای مشترک تولیدی نیز گفت: یک پلت فرم برای تولید خودرو در کلاس A و ۵ نوع خودرو نیز در کلاس B و B+ در حال زمان بندی است.
به گفته وی حدود یک ماه و نیم قبل در سایت مرکز مهندسی رنو در پاریس از این دو پلت فرم رونمایی شد.
صالحینیا در ادامه با اشاره به اختصاص ۹۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش صنعت و معدن طی ۷ ماهه امسال، گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش داشته است.
وی توضیح داد: حدود ۶۰ درصد تسهیلات پرداخت شده مربوط به تمدید تسهیلات قبلی بوده است و ۳۰.۴ درصد کل تسهیلات ارائه شده از سوی نظام بانکی به بخش صنعت اختصاص یافته است.
وی در مورد پیگیری آئیننامه ثبت سفارش واردات خودرو در دولت نیز گفت: قرار است این آییننامه به زودی مصوب شود، البته مسائلی در این مورد در برخی رسانهها منتشر شده که هیچکدام قطعیت ندارند و تا زمان تصویب توسط دولت، قابل استناد نخواهد بود.
معاون وزیر صنعت ادامه داد: موضوع خودروهای موجود در گمرک نیز مدنظر است که در آییننامه پیشنهاد شده با هماهنگی وزارت اقتصاد، تعیین تکلیف خواهد شد.
وی در مورد تولیدات مشترک خودروسازان ایرانی و خارجی نیز با بیان اینکه تولید پژو ۲۰۰۸ آغاز شده است، گفت: تولید پژو ۳۰۱ نیز با داخلی سازی بالای ۵۰ درصدی و تیراژ بالا از اسفند امسال آغاز میشود.
وی ادامه داد: هزینههایی برای تأمین قالب، ابزار و زیرساختها در این زمینه توسط شرکت مشترک ایکاپ فراهم شده است.
به گفته صالحی نیا، در همکاری شرکت سیتروئن و سایپا نیز سایت کاشان تجهیز شده و تجاری سازی محصول مشترک از اردیبهشت سال آینده صورت خواهد گرفت.
م