وی با بیان اینکه در این راستا سهم تولید از منابع هدفمندی یارانه ها را نیز مطالبه کرده ایم، گفت:نوبخت سخنگوی دولت شب گذشته در مصاحبه ای از افزایش 10 درصدی حقوق و دستمزد مطابق با نرخ تورم صحبت کرد ولی برنامه ای برای افزایش قیمت حاملهای انرژی در تولید نداریم.
محسن صالحی نیا معاون امور اقتصادی وزیر صنعت نیز در این مورد به فارس گفت: پیشنهاد دولت در رابطه با ذخیره مابه التفاوت منابع هدفمندی به معنی افزایش قیمت حاملهای انرژی نیست بلکه این رقم می تواند از منابع مختلف از جمله حذف یارانه برخی خانوارها باشد.
رحمانی همچنین خاطرنشان کرد: طبق لایحه بودجه سال آینده اختصاص 18 هزار میلیارد تومان از محل صرفه جویی و هدفمندی یارانه ها برای تولید و اشتغال در لایحه بودجه 97 پیش بینی شده که از محلهای مختلف از جمله منابع بانکها، صندوق توسعه ملی و سرمایه گذاری خارجی تأمین خواهد شد.
وی تصریح کرد: در این راستا ایجاد 634 هزار شغل با تکیه بر اشتغال جوانان و شغل اولیهای تحصیل کرده دانشگاهی در نظر گرفته شده است.
به گفته رحمانی، در بودجه سال جاری ایجاد 450 هزار فرصت شغلی پیش بینی شده بود که این رقم طی 8 ماهه امسال محقق شده است.
رحمانی همچنین با اشاره به جلسه روز گذشته ستاد فولاد با حضور وزیر صنعت، گفت: طی دو سه سال اخیر تولید زنجیره فولاد 54 میلیون تن افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: در تکمیل زنجیره فولاد 8 میلیارد یورو سرمایه گذاری جدید خواهیم داشت و در زمینه ایجاد زیرساختها نیز باید بیش از 14 میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت گیرد.
رحمانی در ادامه با اشاره به برنامهریزی انجام شده برای اجرای ۴۴ پروژه در راستای اقتصاد مقاومتی طی سال جاری، گفت: قرار است ۶ هزار واحد جدید صنعتی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصدی تا پایان سال توسط وزارت صنعت راهاندازی شود.
وی با بیان اینکه به طور میانگین در هر ماه ۵۰۰ واحد جدید افتتاح شده است، افزود: در حال حاضر ۱۱ هزار و ۵۰۰ پروژه با پیشرفت بالای ۶۰ درصد در کشور داریم که ۶ هزار مورد آن طی سال جاری افتتاح خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه سال گذشته ۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات به ۲۵ هزار واحد صنعتی پرداخت شده است، گفت: در این زمینه بانکهای خصوصی عملکرد ضعیفی داشتند و بیش از ۹۵ درصد پرداختها از طریق ۹ بانک عمده صورت گرفته است.
قائم مقام وزیر صنعت همچنین از اعطای ۶ هزار و ۳۴۸ میلیارد تومان تسهیلات بانکی به ۸ هزار و ۳۳۸ واحد تولیدی تا صبح امروز خبر داد و گفت: موضوع پرداخت یارانه بخش تولید مورد توجه وزارت صنعت است، البته طبق برنامه قرار بود ۳۰ درصد منابع حاصل از هدفمندی یارانهها به تولید اختصاص یابد که امیدواریم بتوانیم درصدی از آن را محقق کنیم.
وی در ادامه با اشاره به تصویب سرمایهگذاری خارجی ۱۱ میلیارد دلاری در بخش صنعت و تجارت از ابتدای کار دولت یازدهم تاکنون، گفت: ۲ میلیارد دلار از این رقم به دولت دوازدهم اختصاص داشته که برای ۳۸ پروژه در حال طی مراحل اجرایی است.
به گفته وی، طی ۲۰ سال گذشته در مجموع ۴۰ میلیارد دلار جذب سرمایه گذاری خارجی صورت گرفته که طی سالهای اخیر شاهد رشد چشمگیر این سرمایهگذاری بودهایم.
وی تصریح کرد: آلمان، ایتالیا و چین در ردههای اول این سرمایهگذاری هستند و در حوزه تجارت و فروشگاههای زنجیرهای سرمایهگذاری بیشتری صورت گرفته است.
رحمانی تصریح کرد: پیشبینی سرمایهگذاری داخلی و خارجی مورد نیاز کشور سالانه حدود ۲۰ میلیارد دلار است که ۶ میلیارد دلار آن از محل سرمایهگذاری خارجی باید تأمین شود.
وی همچنین از تشکیل کارگروه تغییر رویکرد مونتاژکاری به صنعتیسازی در وزارت صنعت خبر داد و گفت: در جلسهای که با حضور وزیر صنعت در کمیسیون صنایع مجلس داشتیم این موضوع مورد بحث قرار گرفت و امروز نیز جلسهای با نمایندگان مجلس در این مورد خواهیم داشت.
م