به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، سیدعباس عراقچی در حاشیه سمینار قدرتهای بزرگ و امنیت منطقهای در غرب آسیا در جمع خبرنگاران در مورد سفر وزیر امور خارجه انگلیس به تهران گفت: سفر آقای جانسون که بعد از مدتها که صورت گرفت در ادامه رایزنیهایی است که بین ما و کشورهای اروپایی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: بعد از برجام و در دورانی که برجام در حال اجرا است، این رفت و آمدها به لحاظ کمی و کیفی از یک سطح جدیدی برخوردار شده و تماسهای بین دو طرف بیش از گذشته است.
رئیس ستاد پیگیری برجام با بیان اینکه در این سفر، موارد بسیار متعددی از موضوعات روابط دوجانبه مطرح و رایزنیهایی نسبت به شرایط حاکم بر منطقه صورت گرفت، ادامه داد: در خصوص برجام و اجرای درست برجام هم در حوزه هستهای و هم در حوزه رفع تحریمها و موارد و مشکلاتی که وجود دارد تبادل نظر داشتیم و امیدواریم مسیری که آغاز شده و روز به رو در حال گشایشهای بیشتری است، ادامه یابد.
عراقچی در مورد دستور کار نشست آتی کمیسیون مشترک برجام گفت: هر سه ماه یک بار این کمیسیون برگزار و در آن بحثهای مربوط به هستهای و تعهدات ایران و همکاریهایی که بین دو طرف انجام میشود و نیز رفع تحریمها و مشکلات موجود بررسی میشود.
معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه در این نشستها آخرین وضعیت همکاریها در حوزه هستهای نیز مرور میشود، درباره آخرین وضعیت پروژههای هستهای گفت: در پروژه مدرن سازی رآکتور اراک که الحمدالله با سرعت نسبتا خوبی در حال پیشرفت است و پیشرفت های خوبی با همکاری های چینی ها داشته است. پروژه تولید ایزوتوپهای پایدار طرح دیگر ی است که با همکاری روسیه انجام می شود و پیشرفت های خوب و قابل ملاحظه ای داشته است.
وی افزود: همچنین در این نشست مشترک بر نحوه همکاریهای هستهای صلحآمیز که با اتحادیه اروپا در حوزه ایمنی و امنیت هستهای داریم مروری خواهیم داشت.
عراقچی گفت: در قسمت دوم نشست مشترک مروری بر جنبههای رفع تحریم در برجام میکنیم و موانعی که وجود دارد همچون بدعهدی، تعلل و تاخیر و حتی موارد نقضی که بخصوص از طرف آمریکایی ها وجود دارد مرور می شود یا تمهیداتی از طرف های اروپایی و ودیگران در نظر گرفته میشود.
وی افزود: در جلسات گذشته موارد بد عهدی و نقض برجام توسط آمریکائی ها را یادآوری و در این خصوص بحث کردیم.
عراقچی گفت: نتیجه جلسات گذشته و جمع بندی که توسط خانم اشمید به عنوان هماهنگی کننده کمیسیون مشترک برجام ارائه میشود همواره این بوده و است که همه طرفها باید به تمام بندهای برجام پایبند باشند و برجام را در فضایی سازنده همراه با حسن نیت اجرا کنند.
وی تصریح کرد: البته حرکتی که دولت جدید آمریکا می کند و بیانیه ها و صحبت هایی که آقای ترامپ دارد بر خلاف اصل حسن نیت و اصل فضای سازنده ای است که در بندهای ۲۶، ۲۸ و ۲۹، مورد تاکید قرار گرفته است و تلاش می شود به درک واحد و جمع بندی های واحد برسیم.
معاون وزیر امور خارجه در مورد ترکیب هیات ایرانی شرکت کننده و جایگزین تختروانچی در نشست کمیسیون مشترک گفت: در هیات ایرانی، بنده، جمعی از کارشناسان وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی حضور دارند.