وی بر مسئولیت اجتماعی از سوی بانک ها تاکید کرد و گفت: با وجود آنکه نظام بانکی با مشکلات مختلفی روبروست اما ایفای مسئولیت اجتماعی را به عنوان بخشی از وظایف خود پذیرفته است.
ابتکار یکی از مولفه های مهم مسئولیت های اجتماعی بنگاه های اقتصادی را کمک به حفظ محیط زیست دانست و آن را همسو با سیاست های ابلاغ شده اقتصاد مقاومتی برشمرد.
وی افزود: اشتغالزایی در شاخه های مرتبط با اقتصاد سبز امروز بحث مهمی در دنیاست که انتظار می رود بانک ها به آن توجه کنند.
وی توجه به گروه های خاص، آسیب پذیر و زنان را دیگر درخواست خود از بانک ها دانست و گفت: زنان می توانند در حفظ سرمایه های کشور در بانک ها نقش داشته باشند و در مقابل بانک ها نیز می توانند بویژه در مقوله زنان سرپرست خانوار به یاری کشور بیایند.
ابتکار از آمادگی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری برای توانمندسازی و آموزش زنان برای ورود به عرصه اشتغال خبر داد و گفت: انتظار می رود این زنجیره با پرداخت وام های اشتغال زایی با هدف توان افزایی زنان، تکمیل شود.
** طرح های تازه بانک مهر ایران با موضوع قرض الحسنه
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران نیز در این آیین گفت: امسال 2طرح جدید در دست اجرا داریم که اولین طرح در مورد ساماندهی اندوخته خانوادهها در قالب صندوقهای قرضالحسنه خانوادگی است.
مرتضی اکبری افزود: هر مبلغی که در این صندوقها موجود باشد معادل این مبلغ را بانک قرض الحسنه مهر ایران، به صندوقها پرداخت میکند.
اکبری ادامه داد: در صورتی که 10 نفر در یک صندوق خانوادگی عضو باشند ماهانه یک مبلغی را به صورت آبونمان پرداخت میکنند و اگر به بانک ما مراجعه کنند معادل همان را در نظر میگیریم.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران گفت: مدیریت صندوق و قرارداد بستن و وصول و پرداختها با بانک قرضالحسنه مهر ایران است و نسبت به وجوهی که این افراد میآورند 2 درصد و نسبت به وجوهی که ما برایشان میپردازیم چهار درصد کارمزد حساب میشود و توان صندوق 2برابر میشود.
وی افزود: بازپرداخت وامها 10ماهه و مدیریت آن از نظر انتخاب افراد با اعضای صندوق است و فهرست نهایی را به ما میدهند و ما بر اساس آن اقدام به پرداخت وام خواهیم کرد.
این مقام بانکی احتمال کاهش استقبال از این طرح به سبب دریافت کارمزد را رد کرد و گفت: معتقدیم از این طرح استقبال می شود؛ همچنین برخی صندوقهای خانگی نیز کارمزد دارند.
وی ادامه داد: طرح دوم، طرح اندوخته بانوان است که به زنان سرپرست خانوار مربوط میشود.
«در این زمینه تفاهمنامهای با معاونت زنان ریاست جمهوری منعقد شده و 33 هزار نفر شناسایی شدهاند و یک هزار میلیارد ریال برای آن اختصاص داده شده است».
اکبری اضافه کرد: سه برابر مبلغی که افراد به عنوان سپرده در بانک میگذارند، پس از سه ماه پرداخت میشود.
به گفته وی، تا هفته آینده این 2طرح اجرایی میشود.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران اعلام کرد این بانک با سرمایه اولی 15 هزار میلیارد ریال با همکاری بانک های بزرگ کشور تاسیس شد و در یک دهه گذشته پنج میلیون سپرده گذار جذب کرد.
اکبری اعطای 200 هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به سه میلیون نفر را از دستاوردهای این بانک در یک دهه گذشته عنوان کرد و گفت: رشد جذب منابع بانک از آغاز امسال 30 درصد رشد کرده است و انتظار می رود تا پایان سال به 60 درصد افزایش یابد.
اکبری تاکید کرد در همه این سال ها نسبت مطالبات غیرجاری این بانک همواره یک درصد بوده است که از قوت های آن به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، آیین گرامیداشت دهمین سالگرد تاسیس بانک قرض الحسنه مهر ایران شامگاه دوشنبه با حضور رییس کل بانک مرکزی، معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده و مدیران این بانک در هتل ارم برگزار شد.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : IRNAeco@
اقتصام**2025*1961
خبرنگار: لیلا جودی* انتشار: مریم مسعود
اقتصاد
مقاومت 92
سرپرست خانوار
زن