اهم اظهارات مصباحی مقدم به نقل از خبرگزاری ها به شرح زیر است:
* احمدی نژاد خودش برآمده از جریان های سیاسی اصولگرا است. احمدی نژاد خودش را کاندیدای مستقل معرفی می کرد و معنی ندارد امروز از کسانی که از آغاز مسئولیت کاندیداتوری او را به عهده نگرفتند بخواهیم در قبال رفتار او پاسخگو باشند.
*قتضای اصولگرایی پایبندی کاندیداها و مسئولین به اصول است. افراد تا وقتی که اصول را در نظر داشته باشند ، حمایت می شوند. وقتی که اصول را کنار گذاشته و منحرف شوند نباید انتظار حمایت داشته باشند.
*{در پاسخ به این سوال گریزی به ماجراهای بعد از انتخابات 88 زد؟}: « مساله امروز ما همین است. اتفاقا ما از کسانی که از یک کاندیدا حمایت می کنند می خواهیم که به او بگویند وقتی در انتخابات شکست خورد خضوع کرده و کوتاه بیاید. چرا کوتاه نمیاید و مردم را به خیابان فرامی خواند و همچنان به اعتراضات ادامه می دهد؟ امروز هم چنین اظهار براعتی از ناحیه حامیان آن ها محصورین نمی بینیم و این نشان می دهد که حاضر نیستند مسئولیت رفتار کاندیدای خود را بپذیرند. این غلط است . اگر مسئولیت را نمی پذیرند لااقل اظهار برائت کنند».
*با رفتار اصولگرایانی که قبل از ریاست جمهوری احمدی نژاد از او حمایت کرده و بعدا از او فاصله گرفتند قابل ستایش است « مسئولیت آن ها اقتضا می کند که در جاهایی که رفتارها مطابق اصول است حمایت کنند و جایی که مطابق نیست و در مواضع انحراف پدید آمده فاصله بگیرند».
*سکوت اصولگرایان در قبال احمدی نژآد هیچ جای ایرادی نیست چون انسان موجودی نیست که هیچ وقت تغییر موضع ندهند. امام (ره) نیز فرموده اند که میزان حال فعلی افراد است. بنابراین باید بر اساس حال فعلی افراد باید به آن ها نزدیک شد و از آن ها فاصله گرفت.
*{در پاسخ به اینکه جامعه روحانیت مبارز در قبال رفتارهای احمدی نژاد چه موضع گیری می کند}: « ما در جامعه روحانیت مبارز رفتارهای اخیر احمدی نژاد را مسائل با اهمیتی که نیاز به موضع گیری داشته باشد، تلقی نکردیم. او مایل است که خود را مطرح کند و تصور می کنیم که اگر رسانه ها به او بها دهند به هدف خود می رسد».
*{در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه جامعه روحانیت مبارز در شرایطی که جمنا به دنبال اصلاح ساختاری است و برخی گروه های سیاسی اصولگرا مثل جبهه پایداری، ایثارگران و رهپویان افول کرده اند، چقدر آمادگی ایفای نقش محوری دارد؟}: این کاملا به نظر و انتظار احزاب، گروه ها و شخصیت های سیاسی از جامعه روحانیت بستگی دارد. ما به دنبال این نیستیم که سروری کرده و خودمان را تحمیل کنیم بلکه بر حسب انتظارات و تقاضاهای احزاب و گروه های همسو با جامعه روحانیت مبارز نظر خود را اعلام می کنیم.
*(درباره رایزنی جریانهای سیاسی}: این سوال با بند ۶ اساسنامه جامعه روحانیت سازگاری دارد که هدایت اقشار مردم و گروههای سیاسی از طریق تبیین وظایف اساسی ارائه راه حل است. جامعه روحانیت از نشست جریانهای سیاسی استقبال میکند و آنچه برای ما بسیار مهم است، وحدت و انسجام ملی است و در سایه رهبری باید تلاش کنیم این وحدت و گفتمان محقق شود.
*(در پاسخ به این سوال که آیا اصولگرایان حاضر هستند در این مسیر پیشقدم شوند)؛ به عنوان سخنگوی جامعه روحانیت چند گفتوگو با افراد جناح اصلاحطلب از جمله آقای صوفی و آقای انصاریان داشتم.
29214