به گزارش ایلنا، بهروز کمالوندی با تبیین اهمیت مذاکرات وزیر امور خارجه انگلیس با رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: دیدار امروز این ارزیابی را به ما میدهد که انگلیسیها به این جمعبندی رسیدهاند که نقش جمهوری اسلامی ایران در منطقه، بارز است و بدون ایران مسائل منطقه قابل حل و فصل نیست.
جانسون این پیام را دریافت کرد که نمیشود برجام را بدون بهرهمندی ایران از منافع آن ادامه داد
وی افزود: در ادبیات آقای جانسون کاملا مشخص بود که برای حل و فصل مسائل منطقه باید جمهوری اسلامی ایران را به عنوان عاملی اصلی در موضوعات مختلف در نظر گرفت که این بسیار مهم است. همچنین اینکه برجام موضوعی بینالمللی شده است و همه از آن حمایت میکنند و صرفا گروهی کوچک در آمریکا ممکن است دیدگاههایشان خلاف کل این جریان جهانی باشد.
معاون سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: وزیر امور خارجه انگلیس در دیدار امروز با آقای صالحی این پیام را دریافت کرد که نمیشود برجام را بدون بهرهمندی ایران از منافع آن ادامه داد و طبعا این پیام از طریق آقای جانسون باید به نحوی به آمریکاییها منتقل شود.
موضوع اصلی در این خصوص تعاملات بانکی است
کمالوندی با تاکید بر انتقال این پیام به آمریکاییها که ادامه برجام بدون بهرهمندی ایران از مزایای آن شدنی نیست، اظهار داشت: به ویژه موضوع اصلی در این خصوص تعاملات بانکی است، زیرا در حوزههای دیگر مشکلی نداریم و در این حوزه باید تلاش کنند و شاید قدم نخستش این باشد که از رویهای که بانکهای بزرگ را از همکاری با ما میترسانند باید دست بردارند.
وی درباره علت دیدار وزیر امور خارجه انگلیس با رئیس این سازمان به رغم تناسب نداشتن مقام این دو شخصیت تصریح کرد: سابقه این دیدارها به حضور آقای صالحی در انجمن جهانی هستهای بازمیگردد که مقرش در لندن است و در حاشیه آن سفر دیدارهایی نیز در محل اقامتش داشت.
سیاست انگلیس تقویت توافق هستهای بوده است
این مقام عالیرتبه در سازمان انرژی اتمی ادامه داد: آقای صالحی چند ماه قبل نیز در سفری دیگر به لندن با آقای جانسون دیدار داشت، اگرچه او وزیر امور خارجه است، اما گفتوگوهای هستهای به ویژه در خصوص برجام مدنظر وزارت امور خارجه انگلیس و شخص آقای جانسون است ضمن اینکه موضوعات هستهای مربوط به ما نیز به نحوی از طریق وزارت امور خارجه پوشش داده میشود و سازمان مستقل دیگری ندارد، بلکه مشاوری تحت نظر وزیر امور خارجه این مسائل را پیگیری میکند.
کمالوندی اضافه کرد: موضوعات هستهای مذاکرات دو شخصیت، در این چند جلسه مربوط به برجام بوده است و آقای جانسون در دیدار قبلی نیز اشاره کرد که مایل است برای تقویت برجام تلاش کند. در سیاستی هم که تاکنون اعلام کردهاند در پی تقویت توافق هستهای بودهاند و حداقل در سیاستهای اعلامیشان اینطور است.
ادامه اجرای برجام و همزمانی آن با اعمال تحریمها شدنی نیست
وی افزود: امروز نیز درباره این مسائل صحبت شد و بحث عمده در خصوص برجام بود و او به دیدارهایی که در آمریکا و با شخصیتهای مختلف داشته است، اشاره کرد و برداشت ما از صحبتهای آقای جانسون این است که اگر آقای ترامپ همچنان در پی آن باشد که برجام را کنار بگذارد قطعا با کار بسیار دشواری مواجه است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: ادامه اجرای برجام و همزمانی آن با اعمال تحریمها شدنی نیست و آقای صالحی نیز در جلسه امروز با آقای جانسون دوباره این موضوع را یادآوری کرد.
بر حفظ برجام اجماع وجود دارد
کمالوندی یادآور شد: نکته مهمی که آقای جانسون در جلسه امروز اشاره کرد، این بود که در دیدارهایی که با شخصیتهای مختلف آمریکایی داشته است تقریبا اجماعی نسبی بر این واقعیت وجود دارد که برجام به عنوان دستاورد مهم سیاسی بینالمللی باید حفظ شود.
وی ادامه داد: اگر اینها را کنار هم بگذاریم مفهومش این است که آقای ترامپ کار بسیار سختی را در پیش دارد، به طور خلاصه موضوع اصلی جلسه امروز برجام بود و آقای صالحی به دقت مسائل مرتبط با توافق هستهای و پایبندی کشورمان به اجرای تعهدات برجامی را مطرح و تصریح کرد که طرف مقابل تعهداتش را در حوزههای مختلف اقتصادی به نحو شایسته اجرا نکرده است.
صالحی به جانسون تاکید کرد طرف مقابل باید برای بهرهمندی ایران از برجام تلاش کند
معاون سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه آقای صالحی خطاب به آقای جانسون تاکید کرد که طرف مقابل باید برای بهرهمندی کشورمان از برجام تلاش کند، خاطرنشان کرد: در دیدار امروز همچنین درباره همکاریهای هستهای به ویژه در زمینههای مرتبط با حوزههای صنعتی، پزشکی و کشاورزی گفتوگو شد زیرا با توجه به اینکه سالهای بسیاری با انگلیسیها به ویژه در حوزه هستهای ارتباط نداشتهایم، در ابتدای همکاریها هستیم و این گونه ارتباطات و تماس بین مقامات دو کشور زمینه تقویت همکاریها را فراهم میآورد.
کمالوندی اضافه کرد: در نشست امروز آقای صالحی نیز پرسشهایی درباره همکاریهای دو کشور پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا داشت که مطرح کرد و نیز در خصوص «پروژه ایتر» و مسائل مرتبط با «طرح جت» که طرح همکاریهای هستهای است، گفتوگو شد.
صالحی درخصوص مسائل منطقهای با جانسون صحبت کرد
وی با بیان اینکه از موضوعات مهم دیگر که در نشست امروز مطرح شد مسائل منطقهای بود، ابراز داشت: آقای جانسون دیدگاههایش را مطرح کرد و آقای صالحی نیز با توجه به تجربیات خوبی که از دوره مسئولیتش در وزارت امور خارجه و سابقه اقامتش در عربستان به عنوان معاون سازمان همکاریهای اسلامی دارد، تجربیاتش را منتقل کرد.
این دیپلمات کشورمان یادآور شد: آقای صالحی به رویدادهای یمن اشاره کرد و اظهار داشت متاسفانه سعودیها روش و سیاستهای غلطی را علیه این کشور در پیش گرفتهاند و در بخش دیگری از گفتوگوهای دوجانبه درباره مسائل سوریه و عراق تبادل نظر شد.
طرف انگلیسی متوجه نقش ایران در منطقه شد
کمالوندی که با صداوسیما گفتوگو میکرد، افزود: آنچه اهمیت دارد این است که طرف انگلیسی متوجه شد که باید متناسب با نقش و جایگاه کشورمان ملاحظات جمهوری اسلامی ایران مدنظر قرار گیرد و این واقعیت را میشود از نوع مذاکرات و مطالبی که مطرح شد، حس کرد.
وی اینگونه تبادلنظرها را به نفع همه دانست و بیان کرد: در این گونه نشستها دو طرف با دیدگاههای یکدیگر آشنا میشوند و اگر بخواهیم ارتباطات و همکاریهایی به ویژه در حوزه هستهای بالاخص در حوزه گداخت و پزشکی هستهای داشته باشیم مستلزم آن است که این گونه ارتباطات و رفت و آمدها ادامه داشته باشد که دیدار امروز از این منظر هم اهمیت داشت.