مازندمجلس: رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران از بازنگری محدوده طرح ترافیک خبر داد و گفت: با این اقدام تعرفههای طرح ترافیک نیز اصلاح خواهد شد.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران تصریح کرد: بر اساس ادعای مسئولان مدیریت شهری در گذشته اعلام شده بود که 18 الی 20 میلیون سفر در شهر تهران انجام میشود که سهم حملونقل عمومی 63 درصد است اما آنچه که ما به دست آوردیم و قاعدتاً واقعی است سهم حملونقل عمومی 49 درصد و آن هم با احتساب تاکسی است.
وی تصریح کرد: بر همین اساس و طبق آمار مسئولان مدیریت شهری در دوره قبل اعلام شده بود که حدود 3 میلیون و 100 هزار سفر روزانه با مترو انجام میشود که در همین زمینه و با توجه به بررسیهای صورت گرفته در این دوره مشخص شد که آمار واقعی در این زمینه نیز زیر 2 میلیون سفر با مترو است.
علیخانی ضمن انتقاد به افتتاح نمایشی برخی از ایستگاههای مترو در دوره گذشته بیان کرد: متأسفانه در این زمینه شاهد افتتاح نمایشی خط 7 بودیم که پس از ناایمن بودن این خط و البته برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان و مسئولان مربوطه تصمیم گرفته شده این خط برای حفظ ایمنی شهروندان تعطیل شود.
وی ادامه داد: با تعطیلی خط 7، قطارهایی که در این خطوط مورداستفاده قرار میگرفتند به خطوط قبلی برگشت داده شدند.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران اظهار داشت: با توجه به صحبتهای صورت گرفته با معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران و همچنین شخص شهردار تهران قول داده شده این خط (خط 7) تا پایان سال مجدداً به بهرهبرداری برسد.
علیخانی با تأکید بر اینکه مترو جزو اولویتهای حملونقل در شهر تهران محسوب میشود گفت: ما در حال حاضر 7 خط داریم که برای تکمیل خطوط این 7 خط نیاز به 22 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که از این رقم 10 هزار میلیارد تومان برای خرید 2 هزار واگن نیاز است.
وی با تأکید بر اینکه ما خطی تحت عنوان خط 8 مترو در تهران نداریم گفت: اینکه عنوان شده خط 8 در تهران راهاندازی شده است درست نیست چراکه خط 8 ای که اعلام شده ادامه خط 1 در خطوط توسعه جنوبی خط 1 است.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران تصریح کرد: بحثی که در کمیسیون مطرح شد این بود که شهرداری تهران چگونه میتواند 22 هزار میلیارد تومان را برای تکمیل خطوط 7 گانه تهران تأمین کند و قاعدتاً با بودجهای که شهرداری تهران دارد تأمین این رقم دور از انتظار است و بر همین اساس ما به دنبال منابع جدید درآمدی رفتهایم.
علیخانی گفت: استفاده از بخش سرمایهگذار داخلی و خارجی و فاینانس قطعاً زمانبر خواهد بود و به همین دلیل باید راهکارهای جدیدی در دستور کار قرار بگیرد به همین منظور کمیسیون عمران روی دو طرح تلاش خود را آغاز کرده است.
وی درخصوص جزئیات دو طرح اشاره شده تصریح کرد: در حال حاضر محدوده فعلی طرح ترافیک در 37 سال گذشته به همین شکل اجرا شده است و تنها اتفاقی که در این سالها افتاده است عوارض و تعرفه محدوده طرح ترافیک اضافه شده است و کل درآمد حاصل از محدوده طرح ترافیک نیز 300 تا 350 میلیارد تومان است که این رقم نصف حقوق یک ماه شهرداری تهران است.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران تصریح کرد: امروزه ادامه طرح ترافیک به این شکل توجیهی ندارد و بنابراین باید اصل طرح ترافیک و محدوده آن بازنگری شود.
علیخانی ادامه داد: در حال حاضر این موضوع در دستور کار کمیسیون قرار گرفته است که احتمال دارد با بازنگری این طرح حتی شاهد کاهش تعرفه طرح ترافیکی باشیم.
وی ادامه داد: طرح دیگری که در حال حاضر در کمیسیون عمران و حملونقل در دستور پیگیری است، طرح ایستگاههای پارک حاشیهای در شهر تهران است.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران ادامه داد: قاعدتاً این دو طرح میتواند رضایت بیشتر شهروندان را به دنبال داشته باشد و همچنین شاهد کاهش آلودگی هوا و ترافیک در شهر تهران و همچنین افزایش درآمدهای پایدار شهرداری تهران باشیم.
علیخانی گفت: پیشبینی میشود این دو طرح تا یک ماه آینده به هیأترئیسه شورای شهر تهران وصول شود.
وی ادامه داد: قاعدتاً با تصویب این دو طرح دیگر نیازی به کسب درآمدهای ناپایدار و فروش تراکم و امثال آن نداریم.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران در ادامه به سامانه کنترل پروژههای عمرانی اشاره کرد و گفت: با راهاندازی این سامانه تمامی مشخصات پروژههای عمرانی ثبت و ضبط میشود و میتوان میزان پیشرفت پروژهها و تخصیص اعتبارات را در این سامانه دنبال و پیگیری کرد .
علیخانی در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت طرح شناسایی گرههای ترافیکی در شهر تهران و ارائه برنامههای عملیاتی برای رفع آنها گفت: در این زمینه نیز با پلیس راهور و معاونت حملونقل شهرداری جلساتی را برگزار کردهایم و به زودی قرار است به جمعبندی در این بخش برسیم.
منبع : نامه نیوز