او از فشارهای این مراکز بر دولت خبر داد تا بار دیگر بتوانند بودجه دریافت کنند اما دولت در مقابل آنها مقاوت کرده است. او از نمایندگان نیز خواست تا تحت فشار آنان قرار نگیرند و ردیفهای بودجه را اضافه نکنند.
فشار دیگری که روحانی صراحتا از آن سخن گفت، فشار موسساتی بود که سیستم مالی و بانکی کشور را با مشکل روبرو کرده بودند و افزود: 6 تعاونی متخلف بودند که 25 درصد بازار پولی کشور در اختیار آنها بود. آخر دولت یازدهم و اول دولت دوازدهم همه تلاش خود را به کار گرفتیم تا خسارتی که از طرف این چند تعاونی اعتباری در کشور به وجود آمده و زندگی مردم را دچار مشکل کرده بود، جبران شود. این تعاونی ها نه تنها راجع به سود تسهیلات هر روز تصمیم می گرفتند و این حوزه را به هم می ریختند بلکه بازار ارز، سکه و املاک را هر طور می خواستند به هم می زدند. دولت یازدهم از مقام معظم رهبری استمداد طلبید چون زندگی 3-4 میلیون نفر داشت تلف می شد. این صندوق ها مال چه کسانی بود؟ چقدر سخت بود با این صندوق ها برخورد کنیم.
به گفته رئیس جمهور، پس از این تصمیم سیلی از نامهها و تلفنها به دولت شد که از این افراد تعریف و تمجید کرده و خواستار بقای فعالیت آنها بودند. روحانی در ادامه گفت: فشارهای زیادی از کانال های مختلف به ما وارد می کردند. اینها رفتند بودند همه جا را دیده بودند، از تمام ارگان ها به من نامه می نوشتند که این آدم خوبی است، چرا دارید حسابش را می بندید آدم های عجیب غریب می آمدند و سفارش اینها را می کردند که جای تعجب داشت! معلوم بود که آنها با دغل رفته اند و آدم های خوب را هم مدافع خودشان کرده بودند!
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه با کمک رهبری، شورای امنیت و دیگر قوا، تلاش کردیم تا مانع فعالیت این موسسات شویم، ادامه داد: تا کنون 98 درصد منابع مالی مردمی که در این موسسات حساب داشتند را پرداخت کردهایم.
گفتنی است روحانی صراحتا از منشا این فشارها و حامیان آنها که او آنان را «عجیب و غریب» خطاب میکرد، نامی نبرد.
2727