به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان،در جلسهای که همزمان با روز جهانی کار داوطلبانه برگزار شد، بخشی، کارشناس مشارکتهای اجتماعی کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه، تاکید کرد شورای اسلامی شهر تهران به جد پیگیر موضوع کار داوطلبی و پیاده سازی آن در سطح شهر تهران است.
رضا قدیمی مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران عنوان کرد: امروز، در آغازین روز از هفته کار داوطلبی، قریب به ۱۰۰ کار داوطلبانه توسط مجموعههای شهرداری تهران اجرا شده است. روز کار داوطلبی مربوط به امروز و این هفته نیست، مربوط به تمام روزهای سال است، هر روزی که افراد بخواهند میتوانند کار داوطلبانه را انجام دهند.
قدیمی افزود: کار داوطلبی هرگز به صورت ارگانی و سازمانی نباید انجام شود چرا که ارزش خود را از دست میدهد، بلکه باید در بین اقشار مختلف جامعه و مشارکت مردم انجام شود.
سیاوش شهریور، مدیر کل اجتماعی استاندار تهران در خصوص روز کار داوطلبی گفت:؛ ما نیازمند یک دبیرخانه کار داوطلبی هستیم؛ تبار شناسی کار داوطلبانه، بهترین نشانه است. در همین سرزمین که همواره در معرض بلایای طبیعی بوده، ولی مردم همیشه برای کار داوطلبانه آماده هستند.
وی افزود: این جلسه ضرورتی است که همه نهادهای اجرایی و علمی حضور دارند و باید دبیرخانه کار داوطلبی شهر تهران تشکیل شود. ما باید کار داوطلبی را که بهترین پتانسیل است تقویت کنیم و این یکی از پایههای توسعه پایدار خواهد بود.
شهریور خدمات سازمان را چنین تصریح کرد: سازمان خدمات اجتماعی کارهای بزرگ و تاثیرگذاری در تهران انجام داده است و مهمترین آن تثبیت فرایند ترویج کار داوطلبی در آینده نزدیک است.
آرش ظفری معاون روابط عمومی شهرداری تهران در این جلسه گفت:: دبیرخانه کار داوطلبی باید بنیانگذار و راهبر و پشتیبان کار داوطلبانه باشد، بهتر است از طریق سازمانها و سمنهای مشارکت کننده برنامه ریزی کار داوطلبانه انجام شود.
ظفری افزود: یکی از کارهای دبیرخانه فرهنگسازی کار داوطلبانه و ایجاد چهارچوب برای این فعالیتها است، در عین حال یکی از مشکلات موجود در این مسیر، عدم وجود فرهنگ سازمانی کار داوطلبانه است.
ولی زاده نماینده ستاد محیط زیست و توسعه پایدار، در جلسه امروز تشریح کرد: باید اعتمادزایی شود تا مردم همراه ما باشند و کار داوطلبانه به نتیجه خود که مشارکت اجتماعی است، برسد.
فیروزی در جلسه روز بین المللی کار داوطلبی عنوان کرد: عمده فعالیت سازمان پسماند با مشارکت سمنهای انجام میشود که در حوزه محیط زیست انجام میشود، اما تغییر شرایط از فعالیتهای عام المنفعه به فعالیت تجاری و اقتصادی ایجاد مشکل کردهاست و ایجاد دستورالعملهای حامی سازمانهای مردم نهاد درحوزه مالی ضروری است. همچنین اگر شهروندان و جامعه ضریب مشارکت خود را در حفظ محیط زیست و مدیریت پسماند انجام دهند، شرایط خیلی بهتر میشود.
نماینده سازمان داوطلبان هلال احمر نیز تشریح کرد: بزرگترین ضعف در مقوله کار داوطلبی، سردرگمی افراد برای داوطلب شدن است.