به گزارش ایلنا، به تازگی شورای رقابت با اعلام انحصاری بودن مواد پایه تولید قیر، اعلام کرده است که عرضه این کالا باید توسط همه پالایشگاههای کشور از طریق بورس کالا و به نرخ ارز آزاد انجام شود. کارشناسان حوزه فرآورده های نفتی نیز در خصوص این مصوبه اعلام کرده اند که با توجه به اختلاف قیمت ارز آزاد و مبادله ای، آزادسازی قیمت وکیوم باتوم امری ضروری است؛ چرا که فروش قیر با نرخ های پایین تر از منطقه انجام می شد که این موضوع به نفع تولیدکنندگان قیر و اقتصاد کشور نیست.
در همین زمینه عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایلنا گفت: جدای از مصوبه شورای رقابت، اخیرا مباحثی میان تولیدکنندگان قیر و وزارت نفت در مورد نحوه نرخ گذاری قیر به وجود آمده بود که در همین راستا نشستی در کمیسون انرژی مجلس برگزار شد و حاضرین خواستار آن شدند تا قیر در بورس کالا با نرخ ارز آزاد عرضه شود تا مانع سو استفاده و رانت شود.
هدایت الله خادمی با بیان اینکه به طور طبیعی آزاد کردن نرخ قیر اعتراضاتی برای صادر کنندگان به دنبال خواهد داشت، افزود: حذف رانتی که از اختلاف نرخ ارز مبادله ای و آزاد نصیب برخی افراد می شد قطعا با آزادسازی قیمت ها اعتراض آنها را به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه قیر نیازمند قیمت رقابتی است، تصریح کرد: آزادسازی قیمت قیر افزایش کیفیت این محصول از سوی تولیدکنندگان داخلی را به همراه خواهد داشت. از طرفی عرضه قیر با نرخ ارز آزاد برای کشور ارزآوری خوبی دارد و در منطقه نیز از پتانسل مطلوبی برای صادرات برخوردار هستیم.
این عضو کمیسیون انرژی در پایان به قیرهای تهاتری و رایگانی که در اختیار وزارت راه قرار می گیرد اشاره کرد و گفت: کمیسیون انرژی مجلس با قیر تهاتری موافق نیست و بارها اعلام شده است که این قیرها به جای استفاده در راه سازی، سر از بازار در می آوردند و همین امر برای برهم خوردگی قیمت ها و تعادل بازار کافی است.